Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 17 km

Bejaarde vrouw (98) bestolen in woning

Toegevoegd: 16-07-2010, 19.36 uur
Door: Manfred Berrevoets
SLUISKIL - Donderdagmiddag tussen 16.30 uur en 17.00 uur is een 98-jarige vrouw, in haar woning aan de Spoorstraat in Sluiskil, bestolen.

Tussen genoemde tijdstippen kwamen twee onbekend gebleven vrouwen de woning van de bejaarde vrouw via de achterdeur binnen. Zij deden zich voor als medewerksters van de thuiszorg en snuffelden wat rond. Hierna verlieten zij de woning weer.


Nog dezelfde middag werd de 98-jarige vrouw gebeld door een (zogenaamde) medewerker van de bank met het verhaal dat haar bankpas gevonden was en dat ze haar pincode moest geven. Dit deed de vrouw.

Door een zoon van de vrouw, die het verhaal van zijn moeder hoorde, is navraag gedaan bij de bank waaruit bleek dat er rond 18.15 uur al honderden euro's met de pas waren gepind.
 
De politie Zeeland en Zorgsaam adviseren cliënten van de thuiszorg, indien er thuiszorgmedewerkers in hun woning komen die ze niet kennen of niet vertrouwen, altijd te vragen naar een legitimatiebewijs. Ook kunnen cliënten bellen naar Zorgsaam. Het telefoonnummer van de bereikbare dienst is te vinden in de krant of in het zorgdossier wat clienten thuis hebben liggen.
 
Verder adviseert de politie Zeeland iedereen nooit de pincode telefonisch of op andere wijze door te geven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pippa (18-7-2010 om 11:46)
Wat heb je toch tegenwoordig waardeloos tuig ,om zo,n oud dametje te bestelen het is van groot belang dat je bankzaken overneemt als je ouders bejaard zijn en mits zij dat uiteraard willen dat bescherm ze voor het loslopend gajes!! veel sterkte hoorx
Marga (17-7-2010 om 15:08)
@Vlissingse Peter bedoelde de pas OOK bij de kinderen, kunnen ze hem niet jatten pok en zonder pas heb je niets aan een pincode. Helemaal geen slecht idee van Peter om dit soort zaken voor je ouders te beschermen en te regelen. En wij weten ook dat de bank niet belt.
Vlissingse (17-7-2010 om 12:07)
@ Peter, de vrouw had haar pincode niet bij haar pas,maar ze werd later gebeld en heeft toen uit vertrouwen haar pincode gegeven,omdat ze dacht dat de bank haar belde.
Edwin (17-7-2010 om 08:02)
Oudere mensen zijn inderdaad te vaak te goed van vertrouwen. Hier ligt een taak om deze mensen tegen dergelijk onderkruipsel te beschermen, want hoeveel lager kun je zinken om dit soort praktijken uit te voeren.
Natas (17-7-2010 om 07:57)
Heel triest, en hele trieste dames,deze mevrouw is 98,hopelijk is er wat te zien op de bewakingsbeelden bij de automaat daarvoor zijn die toch ook,en vele weten dondersgoed nooit je pincode vertellen,aan niemand,
Shaft (17-7-2010 om 07:11)
Kan het nog laffer? het zal je moeder maar zijn ,dit moet niet kunnen in ons land, laten we dit eerst eens aan pakken en dan gaan kijken hoe we dit kunnen voorkomen....veel sterkte!!
Cookie-instellingen beheren