Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Druk weekend voor de KNRM

Toegevoegd: 18-07-2010, 20.40 uur
Door: Manfred Berrevoets
NEELTJE JANS - Het KNRM reddingstation Neeltje Jans is dit weekend drie keer uitgerukt voor een hulpverlening.


De eerste oproep was zaterdagavond rond half twaalf. De Koopmansdank werd opgeroepen om een 16 meter lang gestrand kajuitzeiljacht met motorproblemen te helpen. Aan boord waren twee personen. De zeiljacht was op weg naar Colijnsplaat.

Door motorproblemen was het onmogelijk voor de schipper om bij de Roompotsluis af te meren. De reddingboot pikte hem op ter hoogte van de Geul van de Banjaard en leverde hem af aan de steiger bij de Roompotsluis.

Zondagmiddag om half twee werd de reddingboot Harder van het zelfde station opgeroepen voor een gestrand kajuitzeiljacht op de Oosterschelde welke komend uit de haven van Roompot Marina een rondje wilde varen op de Oosterschelde.

Door een navigatiefout kwam het 10 meter lange jacht op de middenplaat terecht en zat vast. Aan boord waren zes personen en twee honden. De reddingboot Harder kon hem niet meer los krijgen en heeft een anker van het jacht uitgezet om te voorkomen dat het jacht nog hoger op zou geraken bij opkomend water. Vanavond laat bij hoogwater zal het jacht wel weer zelf loskomen, anders komt de reddingboot wederom in actie om te helpen.

Even daarna om half vier werden de reddingboten Koopmansdank, Harder,Uly van Westkapelle en hun strand hulpverleningsvoertuig opgeroepen voor een zwemmer welke vermist werd. Bij navraag bleek het te gaan om een 9-jarig meisje uit Duitsland welke om één uur voor het laatst gezien was op het strand van Oostkapelle nabij de Piraat. Een grote zoekactie werd opgezet.

Om half vijf werd het niets vermoedende meisje gevonden op een springkussen bij duinovergang de Zandput, zij was de tijd vergeten. Hulpverleningsinstanties zoals de strandreddingsbrigade met twee boten en strand patrouille, de KNRM met drie boten, en een vliegtuig van de Rijkswaterstaat hadden bijna een uur lang gezocht.

Zaterdagmiddag had het reddingstation Neeltje Jans met twee reddingboten al deelgenomen aan een multidisciplinaire oefening met de strandreddingsbrigaden, de brandweer en de ambulancedienst, voor de kust van Schouwen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren