Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
30 files van totaal 103 km

Boetes voor honden in warme auto's

Toegevoegd: 18-07-2010, 22.06 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Door de politie zijn afgelopen weekend, in samenwerking met medewerkers van de dierenambulance, enkele honden uit auto's gehaald. De dieren waren door hun baasjes achtergelaten in de auto die stond geparkeerd in de volle zon.


Zaterdagmiddag kwam een melding binnen dat aan de Loane in Renesse een hond was achtergelaten in een auto die in de volle zon stond. Personeel van de dierenambulance gaf aan dat de hond uit de auto gehaald moest worden omdat hij het anders niet zou overleven. Een ruitje van de auto werd ingetikt om de hond uit de auto te halen. Op dat moment kwam de eigenaar aanlopen die gelijk een proces-verbaal kreeg.

In dezelfde straat werden zondag rond 13.30 uur twee honden uit een auto gehaald. Het portier kon worden geopend waarna de honden uit de warme auto werden gehaald. De dieren werden in de bus van de dierenambulance geplaatst waar ze een bak drinken kregen. De eigenaar meldde zich rond 16.00 uur.

Zondag rond 17.45 uur kwam een melding binnen dat op de Boulevard Evertsen in Vlissingen een hond in een afgesloten auto zat. Alle ramen waren dicht en de auto stond in de volle zon.

Een metertje in de auto gaf een binnentemperatuur aan van 50 graden. De dierenambulance werd gebeld om de hond uit de auto te bevrijden. In afwachting van hun komst kwam de eigenaar aanlopen die een proces-verbaal kreeg uitgedeeld.

Hoe hoog de boete zal zijn, wordt beslist door de officier van justitie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Annet (21-7-2010 om 10:51)
Waarom neem je überhaubt je hond mee als je toch al besloten heb dat het dier in de auto moet blijven? Laat ze met de warmte toch gewoon thuis.
Bianca G (20-7-2010 om 17:05)
Schandalig dat deze mensen eraf komen met een boete, inbeslag name lijkt me een goed idee, maar ja waar moeten deze honden dan naar toe ?? de asiels zitten bomvol, daar zou dus een noodopvang voor moeten komen
Keet (20-7-2010 om 00:01)
Super dat er toch zoveel mensen om dieren geven TOP. als ik zo iets zie dan bel ik ook maar zal ook gelijk de ruit in slaan van de auto dan zelf maar een boete maar dieren zijn altijd de dupe ze hebben ook gevoel. laat je hond met rust als het warm is en zeker niet in de auto doen. 1000 boete mag
Peggy (19-7-2010 om 20:16)
Olivier geloof dat jij geen dieren heb,anders zou je zo niet praten heb zelf drie honden maar die blijven lekker thuis zal als ik zie dat er een hond in een auto zit en over verhit is zelf gelijk in grijpen een hond hoort daar niet ze kunnen niet zweten zoals wij, die mensen harder straffen
Sjongejonge (19-7-2010 om 19:07)
Hoe dom kunnen mensen zijn? Zelf zit je ook al te zweten als je de auto allen al instapt. En te bedenken dat een gezonde hond met 20min dood kan zijn in een afgesloten auto in de volle zon!!! Flinke boete wat mij betreft en bij herhaling inbeslag name.
Ik word hier zo verdrietig van (19-7-2010 om 18:05)
@Olivier; voor poging tot moord op je hond is een boete niet eens de gepaste straf. Want hoe wil jij het anders noemen? Daarbij zou ik jou graag een boete willen geven voor je vraag. Het onbegrip wat er in doorklinkt is misselijkmakend. Hopelijk heb jij geen hond.
Cookie-instellingen beheren