Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Gewonden na passeren zeeschip

Toegevoegd: 20-07-2010, 21.13 uur
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - Dinsdagmiddag rond 17.30 uur zijn enkele kinderen gewond geraakt na het passeren van een te snel varend zeeschip voor de Boulevard Eversten te Vlissingen.
 
Door de vloedgolf die het schip veroorzaakte werden een tien jarig meisje uit Middelburg en een Duits jongetje uit Malberg tussen de paalhoofden geslagen en raakten daarbij gewond aan armen en benen. Ook een Vlissingse vrouw raakte licht gewond aan haar arm in een poging haar kind uit het water te halen.


Strandwachten wisten daarnaast nog drie kinderen uit het water te halen waaronder een peuter van circa 2 jaar oud. Van een strandwacht die te hulp schoot ging haar portofoon verloren in het zoute water. De gewonden zijn in de eerste hulp post aan het badstrand aan hun verwondingen geholpen.  


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ronald Hamers (24-7-2010 om 10:30)
Na de recessie, die weer opgang komt, gaan we zeuren over de snelheid van de schepen, de oplossing,is heel makkelijk ,laat de schepen West uitvaren richting wandelaar, voor een paar maanden en de zeeuwse kust is veilig voor de toeristen.
Het verdronken kalf (21-7-2010 om 23:37)
Beste meneer Roos, u heeft gelijk iedere argeloze tourist moet snappen dat zelfs een volwassen mens niet op de been kan blijven tijdens het pootje baden op het Badstrand als meneer de loods de de economie verkiest boven de wet en fatsoenlijk gedrag. Nee niet zeuren als je gewond raakt of erger.
Ad (21-7-2010 om 23:08)
Ga dan ook niet tussen "Golfbrekers"Staan met een peuter van 2. Gewoon aan de vloedlijn kan ook heel leuk zijn. En die schepen kunnen er niets aan doen. Ouders moeten opletten en niet twitteren Ze weten wel hoe ze hier moeten klagen maar niet hoe ze alle waarschuwingen kunnen lezen.
Oostgat (21-7-2010 om 22:52)
Er komt een dag dat er een kindje verdrinkt en daar kan geen ouder of strandwacht wat aan doen. Er is maar 1 oplossing en dat is de vaart aanpassen aan de omstandigheden zoals onlangs ook wettelijk bepaald is. Het wordt ook de hoogste tijd dat loodsen hiervoor verantwoordelijk gemaakt worden.
Adri (21-7-2010 om 22:10)
Sterkte voor de slachtoffers, maar vergeet niet dat de badgasten er voor hun plezier zijn en er nu eenmaal schepen varen op een van de drukst bevaren rivieren. Ik kom er al 10tallen jaren en het gebeurt al 10tallen jaren. Er staan borden zat tegenwoordig. Scheepvaart is goed voor de economie.
Een moeder (21-7-2010 om 19:11)
Ik ben een van de ouders van een gewond kind, het is zo snel gegaan, dat we niet meer konden helpen. De strandwacht heeft niet gefloten of gewaarschuwd. Het waren lage golven, maar heel krachtig. Vreselijk om er een paar meter vandaan te staan en in een paar seconden was het allemaal gebeurd.
Cookie-instellingen beheren