Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
48 files van totaal 158 km

Scooterrijder ten val na achtervolging

Toegevoegd: 22-07-2010, 10.01 uur
Door: Manfred Berrevoets
WILHELMINADORP - In de nacht van woensdag op donderdag, rond 00.30 uur zijn op de Katseveerweg in Wilhelminadorp twee jongens aangehouden.


Surveillerende agenten zagen de scooter met hoge snelheid (62 km/u) rijden. Verder reed de bestuurder niet op het verplichte fietspad, door het rode licht en reed hij zonder licht.

Toen agenten de bestuurder een stopteken gaven negeerde hij dit volkomen. Hij ging midden op de weg rijden zodat de politieauto er niet voorbij kon komen en de passagier dekte de kentekenplaat af.
 
Doordat hij slingerde over de weg, verloor hij de controle over de scooter, kwam in een betonnen goot terecht en schampte de politieauto. Hierdoor vielen ze beiden op de grond.

De twee; een 18-jarige Vlissinger en een 17-jarige jongen uit de gemeente Noord Beveland (bestuurder), zijn daarna meegenomen naar het bureau. Ze probeerden nog onder de aanhouding uit te komen door zich los te rukken hetgeen ze niet lukte.
De jongens zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De scooter is op het politiebureau gebleven voor technisch onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (25-7-2010 om 09:36)
Kijk ik praat het niet goed dat er te hard word gereden, maar 62 een hoge snelheid noemen is ook weer te. Maar inderdaad respect voor de wet is 0 komma 0, en weer naar huis gestuurd met zul je het niet meer doen dat is gewoon vragen om een vervolg. Misschien eens een idee cursus respect voor gezag !
Mischa (23-7-2010 om 09:39)
Een paar man is hier behoorlijk door aan het slaan!! * Ze reden 62!!!! * Op een fietspad, misschien een bewuste keuze omdat het licht het niet deed???? * Ze hadden stress omdat de Politie ze zonder licht zag en wilden zich uit de voeten maken, mensen maken soms inschattingsfouten. Ik lees hier niet anders dan inschattingsfouten.
Hennie (22-7-2010 om 20:15)
Dit grenst toch echt aan het ongelooflijke! ipv die mislukte niksnutten vier weken op te sluiten, laat de polite nb die gangster gewoon lopen! Misdaad loont! Dat is hun les. Gelukkig ga ik geen 20 jaar meer leven. Daar ben ik blij om!
R1 (22-7-2010 om 19:42)
Zijn allemaal jong geweest joh enne zo hard is dat nou ok weer niet hoor hoe hard liepen die brommers 15 jaar terug 9 van de 10 boven de honderd. kijk zonder licht en met zo een trage scooter over de weg is niet slim ma ja joh jullie doen net of ze een moord gepleegd hebbe nie zo flauw joh
Ed (22-7-2010 om 17:53)
Respect voor politie hebben ze tegenwoordig niet meer rob ik ben zelf 41 en heb nog respect voor het gezag afnemen dat rijbewijs want verdiend hebben ze het ook niet het is niet alleen onder jongere met scooters maar ook veel met auto's op het moment niet allemaal zijn ze zo hoor
Natas (22-7-2010 om 17:03)
Alstublieft geef die scooter niet meer terug,maak er een pakket van,in Vlissingen rijden ze levensgevaarlijk,ze denken dat ze kunnen rijden maar lees hier de resultaat,brengt gevaar,en het stomme is dat ze weer op vrije voeten zijn.volkomen belachelijk!!!
Cookie-instellingen beheren