Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 26 km

Gewelddadige winkeldief aangehouden

Toegevoegd: 22-07-2010, 18.33 uur
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - De politie heeft vandaag een 36-jarige Vlissinger aangehouden voor diefstal van een televisie uit een winkel.


Twee medewerkers hadden gezien dat de man een televisie wegnam uit hun winkel in de Walstraat in Vlissingen en gingen samen met een klant achter de winkeldief aan. Met z'n drieën volgden zij om 13.15 uur de man tot in de parkeergarage De Fonteine.

Daar heeft één van de medewerksters de televisie uit de handen van de dief getrokken en hebben de drie de man gemaand mee terug te lopen naar de winkel. Dat deed hij, maar in de winkel veranderde de 'meegaande' houding van de dief. Hij werd behoorlijk agressief en begon dreigende taal te uiten tegen de drie mensen.

Op een gegeven moment begon er een duw- en trekpartij en wilde de man zelfs een kopstoot uitdelen aan de klant die hem vasthield. Hierop is de verdachte weggelopen uit de winkel.
 
Een medewerkster heeft toen de politie gebeld en het signalement doorgegeven van de winkeldief. Agenten van de Zeeuwse politie gingen op zoek naar de man en troffen hem aan op de Hellingbaan. Bij zijn aanhouding beledigde de man de twee agenten en bespuugde hun politieauto.

De dief is overgebracht naar het politiebureau. Hij zit nog vast en wordt op dit moment verhoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vreemd (24-7-2010 om 10:30)
@ T.P. dat het om een blokker gaat staat er niet bij, en heeft de blokker geen telefoon ? het lijkt mij dat men eerst de politie belt voordat men gaat staan rukken en trekken aan een TV met een crimineel. maar goed, als ze hun eigen veiligheid op het spel willen zetten.
Moeders (23-7-2010 om 22:16)
Prima actie van het winkelpersoneel en helemáál van die klant die er zelf dus geen belang bij had !!!, maar toch mee geholpen heeft de dief te pakken ! Daar kunnen veel mensen die hier altijd wat te zeuren hebben eens een voorbeeld aan nemen ! Verbeter de wereld, begin bij je zelf !
Zeeuws ,meisje (23-7-2010 om 21:30)
Wat denk je wat vlugger gaat.De dief proberen te pakken en dan bellen.Dan weet je zeker dat hij aan word gehouden.Of alleen bellen met de kans dat hij niet gepakt word. Winkeliers denken niet aan bellen maar aan hun eigendommen.
T.P. (23-7-2010 om 21:07)
@Vreemd: ten eerste was het bij de Blokker, dus niet bepaald een electronica winkel? En ten tweede: de meeste mensen hebben tijdens het werk niet hun mobieltjes bij. Waarom gelijk de medewerkers afkraken terwijl ze toch iets goeds hebben gedaan.
Vaisonne (23-7-2010 om 08:39)
Dit is inderdaad vreemd. Bel de politie en ga er daarna achteraan zodat je hem aan kunt wijzen of overgeven aan de politie.
Rinus (23-7-2010 om 03:06)
Een grote EZEL, zet hem vast en laat hem daar maar eens lekker afkoelen in Torentijd. Deze ezel denkt dat hij zijn eigen wetjes kan maken,tot dat hij eens de verkeerde tegen komt. Personeel kan beter aan hun eigen veiligheid denken bel direct de politie en ga er niet zelf achterna.
Cookie-instellingen beheren