Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bootje maakt water bij Hansweert

Toegevoegd: 26-07-2010, 11.57 uur
Het water wordt tevergeefs uit het bootje gepompt.
Het water wordt tevergeefs uit het bootje gepompt.
© Foto: KNRM Hansweert
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - De KNRM van Hansweert is gisteren opgeroepen om een bootje te helpen dat net buiten Hansweert water maakte.

De KNRM werd gewaarschuwd door een collega-redder uit Scheveningen. Hij was met zijn bootje in Zeeland en was onderweg een schipper tegengekomen met problemen. De Lemster Aak REGT DOOR ZEE met als thuishaven Amersfoort en aan boord zes personen was onderweg vanuit Hansweert naar Antwerpen. Net buiten de haven constateerde men water in de boot.


De schipper en de redder uit Scheveningen hadden het lek al grotendeels gedicht en waren samen al richting de haven van Hansweert gevaren. Daar aangekomen heeft een viertal opstappers van het KNRM-station Hansweert met de dompelpomp het water uit het schip verwijderd.

De redders hebben ook een houten plug (foto 2) in het gat geslagen om zo de kapotte afsluiter in het vlak van de boot te vervangen. De lekkage bleek echter niet volledig opgelost en besloten het schip ergens aan wal te brengen. Na wat rondbellen bleek de jachtwerf in Breskens bereid om het jacht uit het water te takelen.

De afstand naar Breskens was voor De Lemster Aak tegen de stroom in geen kleinigheid; het bootje had namelijk een topsnelheid van 5,5 zeemijl per uur, oftewel zo'n 10 kilometer per uur. Om de tocht wat te bespoedigen werd besloten om de reddingboot van Hansweert mee te laten varen naar Breskens. De kracht van het bootje bleek echter niet toereikend en daarom werd besloten een sleepverbinding tot stand te brengen.

Hierna werd het bootje afgemeerd in Breskens en kon het even later hoog en droog op de kant worden gezet.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren