Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 22 km

Zwaargewonde man op schip

Toegevoegd: 28-07-2010, 22.26 uur
De zwaargewonde man wordt van boord gehaald.
De zwaargewonde man wordt van boord gehaald.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De redders van het KNRM-station in Breskens zijn vanmiddag ingezet voor een medische evacuatie vanaf een schip.


Rond 16.40 uur kwam de melding binnen dat er iemand van boord moest worden gehaald van het werkschip 'Jumbo' dat voor anker lag bij boei Everingen 2B op de Westerschelde. De reddingboot Zeemanshoop was na ongeveer twintig minuten ter plaatse. Vanaf de reddingboot werd een aantal opstappers overgezet om de situatie te beoordelen.

Het slachtoffer was een man die een onder spanning staande staaldraad welke was losgebroken tegen zich aan had gekregen. De man had zijn gezicht met zijn armen afgeschermd en daardoor had hij meerdere verwondingen en mogelijk breuken aan de beide handen. Ook had de man een slagaderlijke bloeding.

De redders hebben de patiënt op de brandcard gelegd en overgezet op de reddingboot Zeemanshoop. Hij is vervolgens overgedragen aan de inmiddels gereedstaande ambulance bij de Poseidonsteiger in de buitenhaven van Vlissingen. Rond 18.00 uur kon de reddingboot terug naar het station.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
T (30-7-2010 om 09:30)
Dit zou gewoon een betaald beroep moeten worden, als deze mensen er niet zouden zijn, dan liep het niet goed af voor velen. Grote pluim voor de redders op zee.
Hennie (29-7-2010 om 20:01)
Prima actie van "onze" jongens!
ArnoS (29-7-2010 om 17:56)
Goed werk! Ze hebben het er maar druk mee de laatste tijd. Of is de PR wat verbeterd?
Jan (29-7-2010 om 10:12)
Wel petje af voor deze mensen. Deze mensen moeten eens in het zonnetje worden gezet veel mensen weten niet hoe belangrijk werk deze mensen doen en helpen mensen
Peter (29-7-2010 om 09:15)
Dan overkomt je een zwaar ongeluk midden op de Westerschelde en wordt je toch heel snel en goed geholpen. Klinkt als een goede actie van alle hulpverleners.
Cookie-instellingen beheren