Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 41 km

Pasgekochte boot met problemen

Toegevoegd: 28-07-2010, 22.35 uur
De KNRM Hansweert nam het bootje op sleeptouw.
De KNRM Hansweert nam het bootje op sleeptouw.
© Foto: KNRM Hansweert
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - De KNRM is vanmiddag opgeroepen voor een boot met motorproblemen bij Hansweert.


De redders van het station Hansweert werden rond vier uur opgeroepen. Het bootje lag bij boei 28. Na een minuut of 10 gingen de trossen van de reddingboot Jan van Engelenburg los. Het zicht was goed en de redders waren na 14 minuten ter plaatse. Een KLPD-vaartuig lag inmiddels al stand-by naast de motorboot.

Twee opstappers gingen aan boord om polshoogte te nemen. Het anker bleek niet goed te houden, in scheepstermen: het krabde. Ook bleek de motor inderdaad niet goed te werken. De motor sloeg af en toe aan, maar viel ook elke keer snel weer uit.

De boot dreef echter snel weg en daarom werd besloten een sleepverbinding te maken om zo naar Terneuzen te varen. De eigenaren van de boot bleken niet echt verantwoordelijk te zijn voor het euvel. Zij hadden de boot gekocht via een handelaar in Hellevoetsluis en hadden zelfs een vakantieklaargarantie gekregen.

Mogelijk was er niet goed gekeken naar de brandstof van de boot. "Bij het varen op wat woeliger water gaat het vuil en eventueel water op de bodem van de tank mengen met de brandstof, met als resultaat dat de filters vervuild raken", zo legt de KNRM uit. In dit geval resulteerde dit erin dat de 'Marco Mare' hulpeloos ronddreef met aan boord vier opvarenden en een hondje.

De opvarenden hebben een donatie gedaan aan de KNRM.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren