Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
33 files van totaal 101 km

Fikse brand op schip Terneuzen

Toegevoegd: 30-07-2010, 19.54 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - In Terneuzen heeft vanavond een fikse brand gewoed op werkschip ' Volharding'. Niemand raakte gewond.

De brand brak volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland rond 18.10 uur uit. Het schip, dat normaliter werkzaamheden verricht aan steigers en zodoende dus geen specifieke lading aan boord had, bevond zich toen nabij de sluizen.


Medewerkers van sleepbedrijf Multraship uit Terneuzen hebben ervoor gezorgd dat het schip kon worden afgemeerd zodat de brandweer het schip kon betreden. De opvarenden konden zich op tijd in veiligheid brengen en raakten niet gewond.

De brandweer riep twee tankautospuiten en een schuimblusvoertuig op. Later was nog een derde tankautospuit nodig om te zorgen voor aflossing. Volgens de woordvoerder is een inzet op een schip, zeker met deze temperaturen altijd een “vrij pittige klus”.

Rond half acht was de brand onder controle. Dat gebeurde volgens de woordvoerder mede dankzij de inzet van blusschuim. De stuurhut en een verblijfsruimte zijn grotendeels uitgebrand. Er bleek geen brand te hebben gewoed in de machinekamer. Een schadebedrag is nog niet bekend.

Dinsdag woedde in Terneuzen ook al brand op een binnenvaartschip. Toen ontstond brand aan boord van de ' Ambro', een schip dat lag afgemeerd bij de Beneluxweg. Ook hier raakte de stuurhut flink beschadigd en was er geen sprake van persoonlijk letsel.

Zie ook:
- Flinke schade na brand op schip (27-07-2010)


Foto's




Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren