Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Vliegtuigen voor Rescue geland

Toegevoegd: 31-07-2010, 21.11 uur
Door: Roland de Jong
ARNEMUIDEN - Op Vliegveld Midden-Zeeland zijn vanavond de toestellen van de Royal Jordanian Falcons geland. De vliegtuigen maken woensdag hun opmars tijdens Rescue Vlissingen.


De vier vliegtuigen landden vanavond rond 20.50 uur. Het team van vliegeniers van het nationale aerobaticteam van de Jordaanse Luchtmacht kwam vanuit Engeland. Het team geeft woensdag om 15.00 uur een spectaculaire demonstratie boven de Sardijngeul in de Westerschelde. Dat is voor het eerst want het team doet dit jaar voor het eerst mee.

De Royal Jordanian Falcons zijn in 1976 opgericht op initiatief van de voormalige Koning van Jordanië, Zijne Majesteit Hussein Bin Talal en worden technisch en logistiek ondersteund door de Royal Jordanian Air Force. Vanaf het moment van oprichting vloog het team de hele wereld over en gaf het shows in onder meer de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Indonesië, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Duitsland, België, Spanje, Noorwegen, Oostenrijk, Luxemburg en Nederland.

Tot 1992 vloog het team met toestellen van het type Pitts Special S2A/S. In hetzelfde jaar werd de gehele vloot vervangen door 5 toestellen van het type Extra-300. In 2007 werden op aandringen van Zijne Majesteit Koning Abdullah II, wederom vijf nieuwe toestellen aangekocht ter vervanging van de verouderde toestellen.

De vliegshow wordt (meestal) uitgevoerd door een 4-ship formatie en bevat veel spectaculaire manoeuvres en de schoonheid van het formatievliegen. De piloten van de Royal Jordanian Falcons proberen door middel van hun show Jordanië op de kaart te zetten en de combinatie van vliegkunst, cultuur, vrede en vriendschap over te brengen naar het publiek.

Programma
Tijdens de zevende editie van Rescue Vlissingen staan er overigens nog diverse andere demonstraties op het programma. In de lucht, maar ook op het land en op het water. Zo vangt de dag na de officiële opening (12.00 uur, Badstrand) aan met een demonstratie van een ongeluk met een speedboot. Hieraan doen de strandbewaking Vlissingen, de KNRM Cadzand en de traumahelikopter uit Brugge mee. Overigens is HVZeeland.nl ook gedurende de hele dag met een eigen stand aanwezig.

Het complete, continu up-to-date gehouden programma van dit unieke hulpverleningsevenement is te vinden op www.rescuevlissingen.nl.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ronald (1-8-2010 om 11:23)
Welkom in Nederland!
Cookie-instellingen beheren