Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 44 km

Bejaarde zorgt voor chaos Burgh Haamstede

Toegevoegd: 01-08-2010, 19.10 uur
Door: Roland de Jong
BURGH-HAAMSTEDE - Zaterdagochtend rond 10.45 uur vond er op de Kerkstraat in Burgh-Haamstede een ongeval plaats waarbij flink wat schade ontstond.

Een 87-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland stond met zijn personenauto geparkeerd in een parkeervak aan de Kerkstraat in Burgh-Haamstede. Toen hij achteruit wegreed gaf hij, door onbekende oorzaak, gas toen hij wilde remmen. Hij belandde hierdoor, aan de overzijde van de Kerkstraat, met zijn auto tussen een boom en de gevel van een woning.


Tijdens het achteruit rijden raakte de auto een 75-jarige fietsster uit Rotterdam. De vrouw kwam door de aanrijding ten val en is door ambulance personeel verzorgd. Zij hoefde niet overgebracht te worden naar het ziekenhuis.

Ook raakten negen fietsen die op het trottoir stonden zwaar beschadigd. De tweewielers stonden tussen de boom en de gevel van de woning en lagen totaal vernield onder de auto. Het rijbewijs van de 87-jarige man is ingevorderd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dutchbob (1-8-2010 om 23:03)
Deze hele provincie is vergeven van levensgevaarlijke ouwe zakken in het verkeer en geen hond die dit aan banden legt. Allemaal grote bek over "hoe goed ze kunnen rijden" maar ondertussen een bedreiging voor mens & dier. Aanpakken dat onrendabele grijze tuig!
Vlissinger (1-8-2010 om 22:05)
Gas geven ipv remmen? perongeluk? dit hoor ik zo vaak bij oudjes, wanneer komt er eens een half jaarlijkse test? vanaf 60+?
Dolf (1-8-2010 om 21:50)
Was het geen defect aan de auto? er zijn tegenwoordig nogal wat auto's op de weg waarvan het gaspedaal blijft hangen als je deze gelijk (even) met het rempedaal even aantikt.
Jaap Vergeer (1-8-2010 om 20:53)
Wat droevig is in dit soort gevallen is dat familie het aan kan zien komen maar geen mogelijkheid heeft om het rijden van zo'n man [of vrouw] tegen te gaan. Er moeten eerst ongelukken gebeuren. Ook als men dement wordt staan de omstanders met lege handen. De wet beschermt de ziekte, niet de zieke.
Grey dawn (1-8-2010 om 20:13)
De zoveelste die moet en zal blijven rijden tot er ongelukken van komen. Ik eis dat de overheid mij beschermd van dit gevaar op de weg gezien zij deze mensen nog als rijvaardig beschouwen en een rijbewijs laten behouden. 70+ ? rijbewijs inleveren dus !!!
Koen (1-8-2010 om 19:52)
Erg vervelend voor alle betrokkenen. Maar toch moet ik er ook wel even om lachen hoor.
Cookie-instellingen beheren