Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
36 files van totaal 122 km

'Rescue Vlissingen blijft altijd gratis'

Toegevoegd: 02-08-2010, 15.13 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Het evenement Rescue Vlissingen dat woensdag weer wordt gehouden blijft altijd gratis. Dat zegt Albert Dijkstra, voorzitter van de organisatie.

De organisatie van het evenement, waarop vorig jaar zo'n 40.000 mensen afkwamen, had het dit jaar wat moeilijker dan voorheen om het benodigde geld binnen te halen bij sponsoren. De totale kosten voor Rescue Vlissingen lopen op tot rond de 40.000 euro en die moeten allemaal gedekt worden door die sponsoren.


Dijkstra: “Het evenement wordt steeds groter en drukker, maar de kosten nemen ook toe. Zeker door de recessie merken ook wij dat het lastig wordt om een passende begroting te maken. Dit jaar bleef er een klein gat over, maar dat konden we dichten met geld dat over was van voorgaande edities.” Dijkstra ziet de toekomst van het evenement, waaraan dit jaar 800 mensen hun medewerking aan verlenen, desondanks toch rooskleurig in. “Rescue Vlissingen was altijd gratis en dat zal zeker ook zo blijven.”

Een ander probleem van de organisatie is de verkeersdrukte. Dijkstra: “Rescue Vlissingen is een bijzonder evenement op een unieke locatie en we hebben dan ook een groot aantal bezoekers, maar dat zorgt wel voor verkeersdrukte. Het aantal parkeerplaatsen is -zeker voor auto's- beperkt. We raden iedereen dan ook aan om op de fiets of met het openbaar vervoer te komen.”

Voorbereidingen
Zaterdag landden de eerste deelnemende vliegtuigen aan Rescue Vlissingen op Midden-Zeeland Airport. Inmiddels is de opbouw van Rescue Vlissingen begonnen. Volgens Dijkstra verloopt alles volledig volgens plan en staat niets, behalve de wat tegenzittende weersvoorspellingen, een zeer geslaagd evenement nog in de weg.

Het volledige, actuele programma van Rescue Vlissingen is te vinden op: www.rescuevlissingen.nl.

Zie ook:
- Vliegtuigen voor Rescue geland (31-07-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap Vergeer (2-8-2010 om 20:56)
Jammer dat het op een doordeweekse dag is, ik moet gewoon werken maar zou het graag zien. Nou ja, volgend jaar misschien een dagje vrij nemen dan.
Cookie-instellingen beheren