Weerbericht:
Overwegend bewolkt en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Spectaculaire vliegshows geoefend

Toegevoegd: 03-08-2010, 15.37 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Een cadeautje voor de (bad)gasten van de Vlissingse boulevards: vanmiddag werden onaangekondigd enkele vliegshows voor Rescue Vlissingen geoefend.


De vier vliegtuigen van de Royal Jordanian Falcons vlogen om 14.00 uur voor het eerst langs de boulevards. Het team zorgde daarna voor veel luchtspektakel: halsbrekende toeren, loopings en 'crashende' vliegtuigen: het was allemaal te zien.

De Royal Jordanian Falcons behoren tot het nationale aerobaticteam van de Jordaanse Luchtmacht kwam vanuit Engeland. Het team geeft woensdag om 15.00 uur tijdens Rescue Vlissingen een spectaculaire demonstratie boven de Sardijngeul in de Westerschelde. Dat is voor het eerst want het team doet dit jaar voor het eerst mee.

Rond 15.00 uur wachtte de kers op de taart: een eveneens spectaculaire maar overdovende show van het Royal Netherlands Air Force's F-16 demo team. Dit demoteam verzorgt morgen om 16.00 uur een show. In 2008 was het team ook al present. De toenmalige kapitein-vlieger Ralph “Sheik” Aarts liet het publiek gedurende 10 minuten zien waartoe een F-16 gevechtsvliegtuig allemaal in staat is.

Tijdens Rescue Vlissingen 2010 zullen kapitein-vlieger Tobias “Hitec” Schutte en zijn team de vliegshow verzorgen. Daarbij vliegt “Hitec” met een ander toestel dan twee jaar terug. Deze wordt ook wel de “Oranje Leeuw” genoemd.

Het volledige, actuele programma van Rescue Vlissingen is te vinden op: www.rescuevlissingen.nl.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frans (4-8-2010 om 01:01)
@ Een echte Vlissinger: Inderdaad, al zou ik gratis in Vlissingen mogen wonen, dan nog niet.
Badgast (4-8-2010 om 00:21)
Geweldige show!! Vandaag nog eentje! Dit evenement moet men koesteren! Een compliment voor de organisatie!
B. (3-8-2010 om 22:49)
Leuke foto's. Kon er helaas niet bij zijn maar leuk dat er weer wat georganiseerd is!! Klagers zijn er overal en nee, ik zal hiervoor zeer zeker niet naar Vlissingen verhuizen. Ieder zijn ding!!!
Falcon (3-8-2010 om 21:35)
Complimenten voor de organisatoren van Rescue 2010. Grote klasse dat het gelukt is om de wereldberoemde Jordanian Falcons naar Vlissingen te laten komen, evenals het F-16 demo team! Ga zo door en probeer dit evenement uit te bouwen tot een airshow zoals in diverse Engelse kustplaatsen. Succes
Patrick (3-8-2010 om 18:33)
Mooie foto's!!
Vlissingse (3-8-2010 om 18:14)
Bij de f-16 kreeg ik gewoon kippenvel,zo ontzettend gaaf was het.
Cookie-instellingen beheren