Weerbericht:
Bewolkt en van tijd tot tijd regen. Later op de dag veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Voorbereidingen Rescue

Toegevoegd: 04-08-2010, 10.32 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Vandaag staan de Vlissingse boulevards in het teken van Rescue Vlissingen, het hulpverleningsevenement van Zuid-West-Nederland.


Demonstraties van vliegtuigen, helikopters, schepen en hulpverleningsvoertuigen maken dit grote internationale hulpverleningsevenement uniek in zijn soort. Om de verwachte 60.000 bezoekers kennis te laten maken met de mogelijkheden van diverse hulpverleningsinstanties staan de boulevards vol met brandweerwagens, ambulances, politieauto's en ander materieel. Tegelijkertijd worden op het water, het land en in de lucht tussen 12.00 en 18.00 uur spectaculaire demonstraties gehouden.

Burgemeester drs. W.J.A. Dijkstra opent om 12.00 uur Rescue Vlissingen 2010, waarna een nieuwe waterscooter, geschonken door de Junior Kamer Walcheren, wordt overgedragen aan de Reddingsbrigade Nederland. Daarna volgt een doorlopend gevarieerd programma met demonstraties, informatiestands, trainingen, etc.. Verschillende gastsprekers geven een toelichting bij de diverse demonstraties en het programma.

Een van de hoogtepunten wordt de show van dit aerobaticteam uit Jordanië. Dit team, dat in 1976 is opgericht, verzorgt om 15.00 uur een vliegshow met veel spannende manoeuvres. De Falcons willen door het formatievliegen de combinatie van vliegkunst, cultuur, vrede en vriendschap uit Jordanië overbrengen op het publiek.

Vervolgens verzorgt de Koninklijke Luchtmacht om 16.00 uur een spectaculaire demonstratie met een F-16. Als het weer het toelaat krijgt het publiek de hoge show te zien boven de unieke locatie Westerschelde. Deze F-16, die is gestationeerd op vliegbasis Leeuwarden, geeft een perfect beeld van de mogelijkheden van dit wendbare toestel. Beide vliegshows zijn vanaf de Boulevards en het Badstrand goed te volgen.

Als hulpverleningsinstanties hun werk moeten doen tijdens een incident of calamiteit, moeten omstanders altijd afstand houden en is er geen tijd om vragen te stellen of te beantwoorden. Tijdens Rescue Vlissingen kan dat wel! Een brand blussen, auto openknippen, meevaren op een reddingsvlet of piloten ontmoeten? Het kan allemaal tijdens de Rescue Vlissingen 2010!

Natuurlijk is ook HVZeeland.nl dit jaar weer vertegenwoordigd op Rescue Vlissingen. U vindt ons pal naast de groene centrale post bij de Pilots Corner bij restaurant Raymondo.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.rescuevlissingen.nll.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750