Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
73 files van totaal 300 km

Duiker omgekomen bij Zierikzee

Toegevoegd: 04-08-2010, 17.11 uur
Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - De hulpdiensten zijn vanmiddag uitgerukt voor een duikster die in problemen was geraakt bij de Zeelandbrug. Het slachtoffer is overleden. Dat heeft het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) bekend gemaakt.


Nabij de duikplek aan het Galgelaantje in Zierikzee was rond 15.40 uur iemand in problemen geraakt, zo meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland. Diverse brandweerploegen en vaartuigen werden opgeroepen om te helpen, maar na korte tijd kwam de melding dat de drenkeling alweer op de kant was.

Het slachtoffer werd door mededuikers uit het water gehaald. De duikster heeft zuurstof gekregen en de ambulancedienst kreeg assistentie van de traumahelikopter. Reanimatie mocht niet baten. Meer gegevens over de toestand van het slachtoffer zijn nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk waarom de duiker precies in de problemen is geraakt.

De Waterpolitie van het KLPD stelt in samenwerking met de technische recherche van de politie Zeeland een onderzoek in. Het lichaam is overgebracht naar een mortuarium. De identiteit van het slachtoffer zal bekend worden gemaakt als de familie in kennis is gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R (5-8-2010 om 13:33)
@ Joris: Weet je ook bij hoeveel duikers het wel allemaal goed gaat?
Danielle (5-8-2010 om 13:20)
Die mevrouw heeft vermoedelik een hartaanval gehad en is wel op eigen kracht naar boven kunnen komen maar door de golfbewegingen warschijnlijk water binnen gekregen vandaar dat ze hoogst waarschijnlijk is overleden, de nabestaanden zullen dit maar te horen krijgen vreselijk
Iemand (5-8-2010 om 10:19)
@Joris,water is een vreemd medium.De mens kan er geen O2 uit halen,het is donker en zoals in de oosterschelde het stroomt.De meeste duikongevallen worden veroorzaakt door paniek of (kleiner) deel onbekwaamheid.Als mensen in paniek raken vergeten ze vaak alles wat aangeleerd is..dan gaat het fout...
Duikster (5-8-2010 om 01:06)
Heel veel sterkte voor de nabestaanden! Ik ben 16 jaar en heb vorige zomer leren duiken. Op de manier hoe ik les gehad heb, hoeveel ik moest leren, snap ik niet hoe er de laatste tijd zoveel ongelukken hebben kunnen gebeuren. Het is echt sneu...
Tom (5-8-2010 om 00:09)
Het heeft niets met ervaring te maken. In de zomer gebeuren er gewoon veel ongevallen met duiken, omdat er extreem veel gedoken wordt in deze periode. Ik ken de vrouw een beetje en weet dat ze een erg ervaren duikster is.
Joris, (4-8-2010 om 21:44)
Natuurlijk gaat mijn medeleven uit naar de familie van de overledene. Maar hoe komt het toch dat er de laatste tijd zoveel ongelukken gebeuren met dat duiken ik duik zelf niet maar is er slechte scholing heeft het te maken met overmoed? Moet dit niet eens nader onder de loep genomen worden?
Cookie-instellingen beheren