Weerbericht:
Zonnig en in het zuidoosten zomers warm
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 36 km

Brandweer redt vastzittende poes

Toegevoegd: 05-08-2010, 14.42 uur
De poes was binnen korte tijd gered.
De poes was binnen korte tijd gered.
© Foto: Brandweer Kapelle
Door: Roland de Jong
KAPELLE - De brandweer van Kapelle heeft vanochtend in de Spaarlingsstraat in Kapelle een poes uit zijn benarde positie bevrijd.


Rond 07.15 uur was de melding binnen gekomen dat een poes uit het raam van een leegstaande woning was gesprongen en daarbij vast was komen te zitten tussen een kantelraam.


De brandweer had het beestje snel uit zijn benarde positie bevrijd, maar het dier bleek wel bijhoorlijk gewond. Met een dienstbus is de poes overgebracht naar een dierenarts in 's-Gravenpolder.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tina (6-8-2010 om 22:20)
Ik heb zelf helaas de kat van de buren uit het kantelraam mogen halen, het dier leefde inmiddels niet meer. Die mensen waren niet thuis toen de kat via het kantelraam naar binnen probeerde te gaan. De kat is een vreselijke dood gestorven. Later hoorde ik idd dat veel katten al zo gestorven zijn.
Danny (6-8-2010 om 14:30)
@Frans: Bedankt voor de info. Had er eenmaal eerder van gehoord. Maar wist niet dat dit tientallen keren per jaar gebeurde.
Jolanda (6-8-2010 om 12:41)
Helaas heb ik het in mijn tijd bij de dierenambulance te vaak meegemaakt dat er een kat klem zat in een kantelraam 1 kat is zelfs in mijn armen gestorven, had een gebroken rug, zoiets moet je aan hulpverleners overlaten, die hebben er verstand van, het dier heeft meestal zware rugen bekken letsel.
Els (6-8-2010 om 11:09)
Kantelramen zijn zeker gevaarlijk. Zelf een katje van 10 weken gehad die helaas is overleden toen ze vast kwam te zitten tussen het kantelraam. Wij dachten dat de 2 katten, die we hadden dan frisse lucht binnen kregen, Grote kat sprong boven langs het raam naar buiten de kleine redde die sprong niet
Jaap Vergeer (6-8-2010 om 10:39)
De brandweer is er idd ook voor het redden van dieren. Gewone mensen zijn niet toegerust om zo'n klusje te klaren. Dat beestje zal wel helemaal wild geweest zijn en is dus niet meer zomaar aan te pakken. Kijk maar eens naar zijn ogen in de kooi.
Frans (6-8-2010 om 10:22)
@Danny, alsjeblieft: http://www.dekattensite.nl/blog/2007/05/22/kantelraam-fataal-voor-katten Veel plezier onder je ijsschots.