Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
47 files van totaal 200 km

Schikking na bijna-aanvaring op zee

Toegevoegd: 05-08-2010, 16.56 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft donderdag 5 in overleg met het Openbaar Ministerie een schikking van 950 euro opgelegd aan een 43-jarige man uit Niederpleis (D).

Deze zeiler veroorzaakte op de Westerschelde ter hoogte Hansweert op woensdag 4 augustus omstreeks 20.00 uur bijna een aanvaring met een groot zeeschip dat onderweg was van Antwerpen naar Vlissingen.


De melding kwam binnen bij de verkeerspost van Hansweert die de Waterpolitie, unit Zeeuwse Stromen, in kennis stelde. De zeiler is vandaag door de Waterpolitie gehoord en was in de veronderstelling dat hij uitweek naar de groene kant. Hij kwam echter midden in de vaargeul terecht waar het zeeschip voer.

De bemanning van het zeeschip kon door een uitwijkmanoeuvre een aanvaring voorkomen, met het risico dat het daardoor uit het roer zou lopen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
De Egel (6-8-2010 om 09:25)
@ Hennie: Als we iedereen die de spelregels niet kent van het water zouden halen, zouden daar ook nogal wat beroepsschippers bij zijn. Het BPR wordt door velen al niet goed gekend (beroeps- en recreatievaart), laat staan het Westerscheldereglement. Trouwens, u maakt nooit een fout, begrijp ik?
Jan (6-8-2010 om 08:37)
Goed dat het KLPD optreed. Vraag me wel af of dat de boete ook zo hoog zou zijn voor een Nederlander die niet hoeft te schikken. Schikkingsbedrag van bijna 1000 euro is wel erg hoog.
Hennie (5-8-2010 om 19:52)
Het is hoogste tijd dat zeilers verboden wordt op de Westerschelde te gaan varen! Levensgevaarlijke lui die niet alleen hun eigen leven, maar ook de hele riviervaart in gevaar brengen! Hoogste tijd voor strenge controle en vooral zware boetes! 90% van wat op het water zit heeft geen benul van varen!
Cookie-instellingen beheren