Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM helpt jacht met kapotte mast

Toegevoegd: 09-08-2010, 13.20 uur
De KNRM heeft de mast gedemonteerd.
De KNRM heeft de mast gedemonteerd.
© Foto: KNRM Neeltje Jans
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - De redders van het KNRM-station Neeltje Jans zijn zaterdag uitgevaren voor een vaartuig met problemen.


De reddingboot Koopmansdank werd rond kwart voor vijf gealarmeerd. Het bleek te gaan om het 12 meter lange kajuitzeiljacht "Kyria" uit Stellendam welke met twee personen aan boord onderweg was van Vlissingen naar Stellendam.

Even ten noorden van de boei BG 2 verspeelde de zeilbemanning de mast, welke finaal van het dek afscheurde. De stellage hing overboord  en het was onmogelijk verder te varen. De Koopmansdank was vlot ter plaatse en er werden snel enkele opstappers overgezet op het jacht. Zij hebben alles gedemonteerd zodat het jacht eventueel weer verder kon varen op zijn motor.

Bij een jacht van dergelijke omvang is de hele constructie van de mast en het zeil een dusdanig groot geheel dat dit niet gemakkelijk vervoerbaar is. De schipper van de reddingboot heeft daarom in overleg met de schipper van het jacht contact opgenomen met de Verkeerspost Ouddorp.

Hierna werd besloten een anker uit te zetten en enkele drijvers te bevestigen aan de mast en het zeil. Dit alles in afwachting van een werkboot die vandaag met een kraan het gevaarte zal bergen.

Het jacht kon zijn weg naar de eindbestemming hierna vervolgen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arend (21-8-2010 om 13:02)
Als zeiler kan ik me voorstellen dat je op zo'n moment echt met de handen in het haar zit. En geen kant op kan. Proffesionele hulp is dan bittere noodzaak. Goed werk KNRM !!!
R (10-8-2010 om 08:27)
Ja, pluim voor de KNRM Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij !!
Ikkuh (9-8-2010 om 17:53)
Wat zouden we moeten zonder de kustwacht.. wie weet wat er had kunnen gebeuren:) goed gedaan pluim voor de kustwacht..
Cookie-instellingen beheren