Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 29 km

Geldboete geëist voor hennepkwekerij

Toegevoegd: 09-08-2010, 18.12 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft maandag tegen een 31-jarige Rotterdammer een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden geëist. Ook heeft de officier geëist dat de Rotterdammer 24.228 euro, geld dat hij met een hennepkwekerij zou hebben verdiend, in de staatskas stort.


De man fungeerde als katvanger voor een hennepkwekerij in de Koningsstraat in Goes, waar in oktober 2008 bijna 300 hennepplanten werden aangetroffen. Tijdens de behandeling van de zaak vertelde de Rotterdammer dat de man achter de schermen een vriend van zijn vader was, maar dat hij de naam niet wilde zeggen.

Door als katvanger te fungeren zou op termijn zijn schuld aan de man van 18.000 euro worden kwijtgescholden. Dat de Goese kwekerij kon worden opgerold was te danken aan de Rotterdammer zelf, die de politie had getipt. Door zijn tip dacht hij zelf - geheel onterecht - buiten de handen van justitie te blijven.
 
Een tweede tegenvaller voor hem was dat de 'grote baas' al snel wist wie de boel verlinkt had, want bij de inval werden zijn twee medewerkers op heterdaad betrapt en de verklaring van de Rotterdammer kwam in het dossier van de medewerkers, die op hun beurt hun baas weer inlichtten. De uitspraak is op 23 augustus.

Zie ook:
- 24/10/2008: Hennepkwekerij in Goes ontmanteld


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren