Weerbericht:
Bewolkt, regen en sneeuw. Morgen zonnige perioden
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Jonge zeehond gered bij Hoofdplaat

Toegevoegd: 12-08-2010, 15.29 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Uit het vaarwater bij Hoofdplaat is vandaag een gewonde jonge zeehond gered.


De strandwacht van Vlissingen was vanochtend ingeschakeld voor een melding van een zieke zeehond bij Cadzand. Hierna kwam een soortgelijke melding binnen. Bij boei 10 zou zich een zeer jonge zeehond bevinden die er niet goed aan toe was.

De strandwacht heeft de zeehond, die tussen de 10 en de 15 kilo woog, aan boord genomen en overgebracht naar het badstrand in Vlissingen. In het boothuis van de strandwacht is eerste hulp verleend door een medewerker van de Eerste Hulp bij Zeezoogdieren (EHBZ) Zuid-West. Hierna is het dier op transport gegaan richting Zeehondencrèche Lenie 't Hart in Pieterburen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Middelburger (12-8-2010 om 20:28)
Fijn om te zien dat er ook mensen zijn die zich voor deze dieren inzetten. Goed werk voor alle mensen die aan deze reddingsoperatie meehielpen! Klasse!
Kevin (12-8-2010 om 16:30)
Weer een goede actie zonde dat er steeds meer zeehonden aanspoelen
Cookie-instellingen beheren