Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee keer hulpverlening voor KNRM

Toegevoegd: 12-08-2010, 23.08 uur
De gewonde matroos is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht
De gewonde matroos is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht
© Foto: KNRM Neeltje Jans
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De KNRM reddingboot Koopmansdank is woensdagmiddag twee keer opgeroepen voor hulpverlening.


Om kwart voor vijf kwam de eerste melding binnen voor het reddingstation Neeltje Jans. De reddingboot was nodig voor een vaartuig met stuur en motorproblemen. Het bleek te gaan om een motorjacht genaamd Bomby uit IJmuiden, welke met twee personen aan boord onderweg was van Zeebrugge naar Amsterdam.

Ter hoogte van het Brouwerhavensegat kreeg het vaartuig motorproblemen en ging voor anker. De reddingboot zocht hem op en heeft hem naar de lowal bij de Roompotsluis gebracht.

Halverwege de terugreis, even over zessen, kwam er wederom een verzoek van het kustwachtcentrum, dit keer voor een medische evacuatie. Na overleg met het kustwachtcentrum en een arts van de Radio Medische Dienst, werd verzocht om met spoed een gewonde matroos te halen van een tanker.

Het betrof een bemanningslid van de 150 meter. lange tanker Vasi uit Limasol, welke voor anker lag in het ankergebied Schouwenbank. De matroos was bij werkzaamheden op hoogte, op het dek gevallen. De schipper van de reddingboot werd verzocht de sleep voor anker te leggen en de rest aan het reeds gealarmeerde reddingstation van Westkapelle over te laten welke met de reddingboot Uly zou komen en het het werk zou afmaken.

Met spoed werd de gewonde matroos opgezocht op de tanker in het ankergebied, voorzichtig overgenomen en naar de gereedstaande ambulance gebracht op het reddingstation, welke hem verder verzorgde en transporteerde naar het ziekenhuis.

Even daarna kwam de reddingboot Uly met het motorjacht Bomby binnen en meerde af bij de Roompotsluis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren