Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 241 km

Reddingsbrigade geeft demonstraties

Toegevoegd: 12-08-2010, 23.58 uur
Een demonstratie van de reddingsbrigade met een waterscooter
Een demonstratie van de reddingsbrigade met een waterscooter
© Foto: Domburgse Reddingsbrigade
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Woensdagavond heeft de Domburgse Reddingsbrigade in samenwerking met de KNRM en de Stichting Strandexploitatie Walcheren (SSW) een reddingsdemonstratie gehouden op het Banjaardstrand. Er werden diverse reddingsmethoden getoond.
 
Het eerste onderdeel betrof een zwemmer in nood. Na melding van de looppatrouille aan de Centrale Post werd het slachtoffer door middel van een lijnredding met meerdere zwemmers veilig op de kant gebracht.
 
Een andere, snelle reddingsmethode werd daarna getoond: redding met een rescueboard. Terwijl het publiek uitleg kreeg over de signaalvlaggen en de gevaren op zowel het strand als in zee, deed zich een nieuw scenario voor: een kitesurfer in problemen.


De kitesurfer werd razendsnel uit het water opgepikt door de waterscooter van SSW Oostkapelle. Zijn vlieger werd enkele momenten later door de reddingsboot ‘Ab Bas’ van de Domburgse Reddingsbrigade opgepikt.
 
Vervolgens kwam er een melding binnen van een vermiste drenkeling. Onder leiding van de reddingsboot Ab Bas werden met behulp van de tweede reddingsboot van de brigade en de waterscooter van Oostkapelle enkele zoekslagen gemaakt.
 
Nadat de drenkeling gelokaliseerd was, bleek deze niet aanspreekbaar te zijn. De strandjeep van de Domburgse Reddingsbrigade werd daarom gealarmeerd om bijstand te verlenen met AED en zuurstofkoffer.
 
Bij een van de laatste onderdelen, een grote groep zwemmer in problemen vanwege de stroming, kwam ook reddingboot Koopmansdank van de KNRM bijstand verlenen. De Koopmansdank zorgde samen met de andere vaartuigen voor een spetterend einde van de demonstratie.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren