Weerbericht:
Vandaag af en toe zon en tot de avond overwegend droog. Morgen veel regen
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 20 km

Franse truckker veroorzaakt file bij Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 23-03-2005, 21.29 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant

TERNEUZEN - Een Franse vrachtwagenchauffeur heeft er gisteravond voor gezorgd dat honderden automobilisten bijna drie kwartier in de file stonden voor de westbuis van de Westerscheldetunnel.


De automobilisten mochten niet naar Zeeuws-Vlaanderen vóór duidelijk was of alle apparatuur in de tunnel nog naar behoren werkte.

Medewerkers van de NV Westerscheldetunnel moesten alle operationele en veiligheidscircuits controleren, omdat de vrachtwagen hoger was dan de maximaal toegestane vier meter. De vrachtwagenchauffeur negeerde tot twee keer toe signalen dat hij de tunnel niet in mocht en trok zich in de verkeersbuis ook niets aan van de rode kruisen op beide rijbanen. De westbuis werd direct achter de verkeersovertreder om kwart voor zes gesloten en bleef dicht tot even voor half zeven.

Woordvoerder I. de Moor: „We kunnen en mogen niet het risico nemen dat de vrachtwagen schade veroorzaakt die ook andere voertuigen treft. Als er matrixborden of camera’s worden afgereden, kunnen die andere wagens beschadigen of voor aanrijdingen zorgen, terwijl we vanuit de controlekamers niet meer kunnen zien wat er gebeurt. Zulke risico’s kunnen we niet nemen.“

De suggestie dat controle van de hoogte van voertuigen bij de tolpoortjes problemen als die van gisteravond kunnen voorkomen, klinkt De Moor logisch in de oren.

„Maar ik moet nog eens navragen of het inderdaad zo eenvoudig werkt. Ik denk eigenlijk dat er een reden is waarom die oplossing toch niet zo makkelijk in de praktijk is te brengen.“ De Franse chauffeur is gisteravond door de politie aangehouden, nadat hij uit de tunnel kwam.

De trucker had niets gemerkt van de consternatie die hij veroorzaakte. Zijn lading, een stalen constructie, was niet beschadigd. Het dekzeil van de vrachtauto was wel op verschillende plaatsen gescheurd, maar de auto veroorzaakte geen schade aan de tunnel.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren