Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
79 files van totaal 279 km

Grote brand verwoest oude woning

Toegevoegd: 14-08-2010, 19.19 uur
Door: Roland de Jong
IJZENDIJKE - In IJzendijke is aan het begin van de avond een grote brand uitgebroken in een woning. Het pand is volledig verwoest.


De brand brak rond 16.30 uur uit en woedde in de te koop staande woning naast boerderij 'de Houttuinen' aan de Oranjedijk. Blusvoertuigen uit IJzendijke, Schoondijke en Oostburg alsmede een watertankwagen uit Terneuzen en een ladderwagen werden opgeroepen om de brand te blussen.

De in 1716 gebouwde boerderij kon niet worden gered. Nadat het dak instortte kwamen de vlammen aan alle kanten naar buiten. De woning moet dan ook als verloren worden beschouwd. De grote boerenschuur kon worden behouden: deze viel niet ten prooi aan de vlammen.

Aanvankelijk was onduidelijk of er nog mensen in het pand waren, maar rond 17.10 uur belde de eigenaar zelf naar de alarmcentrale om door te geven dat hij niet in de woning aanwezig was, maar elders in de provincie.

De brandweer is nog bezig met nablussen. De oorzaak van de brand is niet bekend.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marina (16-8-2010 om 07:45)
Wat een pech voor Stan en zijn familie, verkoop je een prachtig huis en wordt je zo getroffen. Alles kwijt, al je herinneringen en je spullen, kleding en aandenken enz Toi toi voor de familie. Wat de oorzaak ook was, dit wens je niemand toe!!! Het beste voor jullie in de nieuwe woning!!
VG (15-8-2010 om 17:50)
Brandweer Knokke-Heist (BE) kwam eveneens met tankwagen ter versterking
Breskens (15-8-2010 om 13:07)
Ik heb foto's dat hij het wel doet, misschien opdat moment niet weet ook niet zijn soms wel is meer problemen mee als ze door beveiliging gaan.
Mario (15-8-2010 om 12:54)
Uhm, even of topic, het is een hoogwerker geen ladder, meschien toch beter de foto's nog een keer bekijken
Kees (14-8-2010 om 22:52)
Wat stond die ladder daar nou? deed hij het niet?
Cookie-instellingen beheren