Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

KNRM schiet gestrand jacht te hulp

Toegevoegd: 15-08-2010, 12.48 uur
Door: Roland de Jong
NEELTJE JANS - Zaterdagmorgen om kwart voor twaalf werd de reddingboot Harder van station Neeltje Jans opgeroepen voor hulp aan een gestrand jacht.


Het 12 meter lange kajuitzeiljacht "Friendship" uit Nuenen was met drie opvarende even buiten de haveningang van Roompot Marina op de Oosterschelde net buiten de betonning gekomen en gestrand.

De reddingboot Harder kon het jacht onmogelijk los krijgen en de schipper van de reddingboot heeft na overleg met de bemanning van het jacht besloten een anker uit te zetten en het hoge water af te wachten. De kans was daarbij groot dat het jacht vanzelf weer los zou komen.

De zeilbemanning bleef aan boord en de reddingboot keerde terug naar zijn station. Zaterdagmiddag is het jacht rond drie uur met hoog uit zichzelf weer los gekomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren