Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM rukt uit voor waargenomen vuurpijl

Toegevoegd: 15-08-2010, 18.23 uur
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is vannacht ingezet nadat een vuurpijl was waargenomen.


Rond 04.30 uur melden twee verschillende personen dat zij boven zee een noodvuurpijl hadden gezien. Een Duitse toerist had een vuurpijl boven zee waargenomen en de bemanning van de zandzuiger Rio inkomende via het Oostgat had  dezelfde pijl waargenomen. De bemanning van de zandzuiger kon niet met zekerheid zeggen of de pijl boven land of boven zee te zien was.

De KNRM-reddingboot Uly werd ingezet en er werden zoekslagen
gemaakt rond Westkapelle. Na anderhalf uur, toen het al licht begon te worden, werd de zoekactie in overleg met de kustwacht beëindigd.
 
Waarschijnlijk was de vuurpijl boven land afgestoken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Yvan (17-8-2010 om 16:15)
Eens met Peggie & Johan. Als je 's nachts op 't water bent lijken de dingen soms anders dan ze zijn. (Zelf heb ik ook een boot en ervaring.) @ Erik ; De leestekens zitten ---> (rechts) van de L en de M..... Zinnen eindigen met een . en we beginnen weer met een hoofdletter.
Roeland (17-8-2010 om 14:17)
@Erik Haha, je schrijft in spreektaal. Die fout wordt door veel mensen gemaakt. Maakt ook niet uit, als je het hardop leest wat jij schrijft is het wel duidelijk hoor.:) Alhoewel enige leestekens het wel makkelijker hadden gemaakt..
Peggie (17-8-2010 om 09:59)
Ik moet johan gelijk geven. 1. je zin is heel vreemd lees hem zelf nog eens want je nederlands is niet echt optimaal hoor. 2. nog nooit gehoord van gezichts bedrog. Als je in de verte vuurwerk (of lichtpijl ) ziet kan je bijna nooit met zekerheid zeggen waar deze is afgestoken.
Erik (17-8-2010 om 08:28)
Johan mijn zinsopbouw is zeer zeer duidelijk
Johan (16-8-2010 om 12:10)
@Erik: Je zinsopbouw is verre van duidelijk, maar je kunt je wellicht voorstellen dat je vanaf land ook zo schuin kunt richten dat de kogel boven zee uitkomt. Zo'n valschermsignaal bereikt ongeveer een hoogte van 300 meter, dus het vermoeden van de toerist en de Rio is helemaal niet zo gek hoor!
Erik (16-8-2010 om 09:22)
Wat voor een achterlijk streek is dat en je weet toch waar zo vuurpijl komt waar water is is het boven zee is
Cookie-instellingen beheren