Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
112 files van totaal 423 km

Motorkruiser loopt vast bij Yerseke

Toegevoegd: 16-08-2010, 11.26 uur
De vastgelopen motorkruiser. De vastgelopen motorkruiser.
De vastgelopen motorkruiser.
© Foto: H. Moerdijk
Door: Roland de Jong

YERSEKE - De reddingboot van Hansweert is zondagavond ingezet voor een vastgelopen motorkruiser op de Oosterschelde.


De piepers van de bemanning van de reddingboot Jan van Engelenburg gingen rond half negen nadat was gemeld dat nabij het Damse strandje van Yerseke de motorkruiser Irvana in een zeer gevaarlijke situatie was beland. Het bootje was aan lager wal geraakt en mede door de weersomstandigheden dreigde de situatie uit de hand te lopen.

De reddingboot werd met spoed door de sluis geschut en was zodoende na dertien minuten al ter plekke. Ook een bergingsbedrijf was al ter plekke, maar het lukte niet om dicht genoeg bij het bootje te komen. In overleg met de bergers besloten de KNRM'ers om toch nog een poging te doen het bootje vlot te trekken.

Nadat twee opstappers naar de kant zijn gezwommen met een sleeplijn wordt er snel een verbinding tot stand gebracht. Direct bij de eerste poging lukt het om de Irvana weer vlot te trekken. Het bootje is naar Yerseke gesleept en aldaar afgemeerd bij de passantensteiger.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Irvana (18-8-2010 om 22:29)
Jezus iedereen zijkt maar en zijkt maar. het was eerst windkracht 4 maar toen het weer omsloeg binnen een half uur toen hadden we niet veel tijd om nog rustig naar het haventje te varen. @ik ik hoop dat je zelf een keer omslaat
Ik (18-8-2010 om 20:06)
Oh , jij zijn geen stuurlui aan de wal .Maar WEL REDDER AAN DE WAL, wat of wij vinden dat iedere botenbezitter minimaal moet zijn. Als je hulp nodig hebt, moeten zij toch maar uitrukken . KNRM ga zo door .
Ik (18-8-2010 om 19:57)
Wij gaan met uiterlijk windkracht 4 de schelde over.En het was bekend dat het zou gaan regenen en waaien. Als 't harder gaat waaien op de schelde ,gaan we de 1e best haven in om de wind af te wachten ,dit kan soms wel eens een dag of missch. wel meer dagen duren. En hoe zit het met de betonning ?
Ik (18-8-2010 om 19:32)
Wij zijn helemaal geen stuurlui aan de wal . Het is een kwestie van alle informatie tot je nemen die je maar nemen kunt . En zeker het informeren via de marifoon naar post wemeldinge die je zo de weersverwachting kunnen geven . Met windkracht 7 moet je daar ook helemaal niet zijn.
Irvanaa (18-8-2010 om 18:22)
@hydograaf: het weer sloeg om en wij ook bijna
Hydrograaf (18-8-2010 om 13:43)
Wat ging er eigenlijk fout?
Cookie-instellingen beheren