Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 22 km

Twee lange olie en dieselsporen

Toegevoegd: 16-08-2010, 13.19 uur - Update: 16-08-2010, 20.38 uur
De brandweer aan het werk bij het dieselspoor in Terneuzen. Ook de gemeente hielp mee bij het spoor in Terneuzen.
De brandweer aan het werk bij het dieselspoor in Terneuzen.
© Foto: Francois Jansen van Rosendaal
Door: Roland de Jong
AARDENBURG - De brandweer is vanmiddag ingezet om twee lange olie- en dieselsporen op te ruimen in Aardenburg en Terneuzen.


Eén van de dieselsporen lag op de Draaibrugseweg (N251) en werd aan het begin van de middag gemeld (foto onder). De Britse chauffeur van een Belgische vrachtwagen met Franse trailer had zijn voertuig geschaard nabij de rotonde Draaibrug. Hierdoor raakte de dieseltank lek en liep er diesel uit de truck.

De chauffeur probeerde zelf het lek te dichten, maar dat lukte niet en zodoende moesten brandweerploegen uit Sluis en Oostburg ter plekke komen om de lekkage te verhelpen en de gelekte diesel op te ruimen. De blusploeg van Sluis heeft de tank leeggepompt in samenwerking met de hulpverleningsgroep van Oostburg. De bemanning van de tankautospuit uit Oostburg hoefde ter plekke niets meer te doen en kon zodoende terugkeren naar de post.

De brandweer van Sluis heeft zo'n 2,5 uur nodig gehad om het probleem op te lossen en de diesel te verwijderen. Een medewerker van een Belgische Volvo-garage heeft de lekkage gerepareerd.

De brandweer van Terneuzen werd vanochtend ook al ingezet voor het reinigen van het wegdek. Toen ging het om een melding van een lang spoor van hydroliekolie op de Duitslandweg (foto's boven). Bij deze reiniging werd ook de gemeente ingezet. Na drie uur was de klus geklaard.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
D. (17-8-2010 om 20:33)
Gaan de hulpverleners nu op internet zitten kibbelen over wie de diesel op mag ruimen? Amusant.
Anoniem2 (17-8-2010 om 15:30)
Beste anoniem, de eerste melding was Draaibrugseweg (N251) en dat hoort bij Aardenburg tot aan de rotonde van Draaibrug waar het dieselspoor begon.
Marcel (16-8-2010 om 21:06)
Frank de veroorzaker staat erbij hoor dus begrijp niet precies wat je nu bedoeld met in de kraag gevat worden. een ongeluk is ongeluk daar hebben wij de brandweer en politie voor als de man nou gewoon doorgereden was met alle gevolgen vandien voor bv motor en brommer en fiets dan was het anders
Anoniem (16-8-2010 om 17:39)
De melding was op sint anna ter muiden dus aardenburg was niet nodig. het was 5 meter voor de grens van belgie dus stond de vrachtwagen 5 m verder was het voor de belgische collega's geweest.
Frank (16-8-2010 om 15:48)
Geweldig dat dit opgeruimd wordt door de brandweer, als motorrijder ben je gegarandeerd de klos als je zo,n plek diesel tegenkomt. Wel jammer dat dit nodig is en hopelijk wordt de veroorzaker nog in zijn kraag gevat.
Brandweer Aardenburg (16-8-2010 om 15:19)
Fijn om wederom niet opgeropen te zijn!!!!!!
Cookie-instellingen beheren