Weerbericht:
Zonnig en in het zuidoosten zomers warm
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 58 km

Nog een zeehondje opgepikt

Toegevoegd: 19-08-2010, 19.53 uur
De zeehond is binnengebracht bij de strandpost. De zeehond wordt vanuit de reddingboot naar de strandpost gebracht.
De zeehond is binnengebracht bij de strandpost.
© Foto: Toon Poppe
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De strandwacht van Vlissingen heeft vanavond een vijf tot zes weken oude zeehond opgepikt bij Breskens.


De zeehond zat op een zandplaat en woog 15,7 kilo. De strandwacht was gisteren ook al naar het strand bij Ritthem gegaan voor vermoedelijk dezelfde zeehond, maar toen kon het diertje niet worden gevangen.

Bij Breskens lukte dat wel en de zeehond werd meegenomen naar de strandpost. Daar heeft het dier voeding gekregen van een medewerker van de Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren (EHBZ). De zeehond wordt vanavond naar Zeehondencréche Lenie 't Hart in Pieterburen gebracht.

Eerder vandaag wist de strandwacht van Domburg ook al een gewonde jonge zeehond op te pikken en over te dragen aan de EHBZ. Vorige week donderdag moest de Vlissingse strandwacht zich ook al ontfermen over een jonge zeehond. Dat diertje werd in hetzelfde gebied gevonden als waar de zeehond van vanavond werd aangetroffen.

Zie ook:
- Jonge zeehond aangespoeld in Domburg (19-08-2010)
- Jonge zeehond gered bij Hoofdplaat (12-08-2010)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gianna (20-8-2010 om 21:12)
@Dierverzorgen/buurman: helemaal mee eens. Laat de natuur zijn gang gaan. Dit zorgt alleen voor verzwakken van populatie. De enige reden dat Pieterburen bestaat, is verwoord door Hc4lZld (het zijn zulke schatjes)..
Buurman (20-8-2010 om 18:57)
Dat er steeds meer worden gevonden is misschien wel te danken dat er veel te veel zeehonden zijn. Zo word de natuurlijke stand niet op peil gehouden, als we als mensen gaan bemoeien met de zeehonden. Zelfs op de stranden liggen zeehonden te zonnen. was een paar jaar geleden ondenkbaar.
Jeanne (20-8-2010 om 09:15)
Zo lang ze bij de zandplaten waar ze bij laagwater liggen waterskieen en er met bootjes aangelegd wordt en er mensen lopen zal het nog wel meer gebeuren,de diertjes krijgen geen rust.
Hc4lZld (19-8-2010 om 22:14)
Dat is de 3de al in een week tijd!!! Vind het wel zielig, ze zijn zo schattig!!
Dierverzorgen (19-8-2010 om 21:09)
Tot een week of 3 worden ze gezoogd bij hun moeder daarna moeten ze zelf vangen. Een jong van een week of 5 die 15 kilo weegt is echt dik zat!! Als ze onder de 12 kilo wegen is het nodig dat ze mee gaan maar daar boven mogen ze het zelf uitzoeken wanneer lereren ze het in groningen nou eens?