Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee schippers onder invloed

Toegevoegd: 25-08-2010, 12.20 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft de afgelopen dagen in de Zeeuwse wateren twee schippers aangehouden die met te veel alcohol op achter het roer stonden.


Dinsdag werd op de Westerschelde de schipper van een binnenvaartschip aangehouden en zaterdag was op de Oosterschelde de schipper van een visserijvaartuig de klos.

Maandagavond ontving de Waterpolitie van het KLPD het bericht dat medewerkers van de KNRM zich aan boord van een binnenvaartschip bevonden waarvan de schipper vermoedelijk dronken was. De KNRM oefende op de Westerschelde toen ze door de bemanning van het schip te hulp werden geroepen omdat de schipper plotseling onwel geworden zou zijn.

Aan boord zagen de KNRM-medewerkers al snel dat overmatig drankgebruik waarschijnlijk de oorzaak was van het onwel worden. De Waterpolitie werd in kennis gesteld en die constateerde dat de 55-jarige schipper uit Rotterdam een alcoholpromillage van 1.9 in zijn bloed had. Dat is bijna vier keer de wettelijk toegestane hoeveelheid. De schipper werd aangehouden. Naast een proces-verbaal kreeg de schipper een vaarverbod voor een periode van tien uur. Het schip meerde af in de voorhaven van Hansweert.

Zaterdag kreeg de Waterpolitie van de Verkeerscentrale Wemeldinge de melding dat op de Oosterschelde een visserijvaartuig was opgevallen door haar vreemd vaargedrag en dat het schip ook niet reageerde op de oproepen via de marifoon. De Waterpolitie trof het vaartuig aan in de Schaar van Yerseke. Ook op het aanroepen van de politie antwoordde het schip niet.

De Waterpolitie ging ter controle aan boord en zag dat zich naar schatting 250 tot 300 personen op het schip bevonden. Het schip had eerder deelgenomen aan een rondvaartocht in het kader van het Mosselfeest te Yerseke. De 53-jarige schipper uit Yerseke werd aan een alcoholcontrole onderworpen en toen bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken.

De uiteindelijke uitslag van de ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1.0. De schipper kreeg een proces-verbaal en een vaarverbod van twee uur. Het schip meerde af in de Koningin Julianahaven in Yerseke.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap Vergeer (26-8-2010 om 00:18)
Jammer dat dit soort mensen het imago van het ruige en onbehouwen varen in stand houden, terwijl de moderne schipper een vakman is die weet waar de grenzen liggen en die bezig is met varen en een moderne bedrijfsvoering.
Petra (25-8-2010 om 15:36)
Helemaal met Jan de Wind eens. Zo'n schipper heeft totaal geen verantwoordelijkheidsgevoel!!!!
Jan de Wind (25-8-2010 om 14:00)
Je moet er niet aan denken dat het echt mis gaat met een mosselkotter met meer dan 200 mensen aan boord, geen reddingsvesten, geen reddingsloep of vlot. Door dit soort domme lieden gaat er als je niet oppast een mooie traditie verloren tijdens het mosselfeest.
Cookie-instellingen beheren