Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

ProRail start overwegcampagne

Toegevoegd: 26-08-2010, 12.43 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - ProRail geeft de komende weken voorlichting aan scholieren bij overwegen. Nu de scholen weer beginnen wil de spoorbeheerder benadrukken dat het levensgevaarlijk is om over te steken wanneer het licht op rood staat, bellen rinkelen of als de spoorbomen gesloten zijn.

Buitengewoon opsporingsambtenaren van ProRail (BOA’s) spreken scholieren aan op hun gedrag en delen markeerstiften uit met de slogan “Wil je blijven leven, wacht dan even!’. Komende dinsdagmorgen start de actie bij de overweg aan de Kerkweg in het Gelderse Ede. In huis-aan-huisbladen plaats ProRail advertenties, waarin de spoorbeheerder ouders oproept om hun kinderen nog eens op risico’s van onveilig gedrag op en rond het spoor te wijzen.


"Techniek om overwegen te beveiligen is essentieel. Maar veilig gedrag van weggebruikers is minstens zo belangrijk. Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) handhaven daarom en via educatie en communicatie richt ProRail zich op gedragsbeïnvloeding bij overwegen. Voor het basis- en voortgezet onderwijs heeft Prorail gratis lespakketten ontwikkeld en geeft de spoorbeheerder gastlessen op scholen", zo laat de spoorbeheerder weten.

Elk jaar weer vinden er ongelukken plaats op overwegen, regelmatig met fatale afloop. Vorig jaar waren er op overwegen in Nederland 13 slachtoffers als gevolg van een aanrijding met een trein. Tot op heden zijn er 5 dodelijke ongevallen geweest in 2010.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren