Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
107 files van totaal 445 km

Jarenlange celstraffen geëist

Toegevoegd: 26-08-2010, 18.59 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Tegen een 19-jarige Vlissinger is donderdag voor de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van zeven jaar geëist. Een 29-jarige Belg hoorde zes jaar cel tegen zich eisen.


Het duo, dat heeft bekend, pleegde in enkele dagen drie diefstallen met geweld  in Vlissingen, waarbij de buit niet meer dan enkele tientjes bedroeg. Op 11 mei schopten en trapten ze een medebewoner van 'Het Witte Huis' naar een pinautomaat en beroofden hem van circa twintig euro.

Drie dagen later makten ze met excessief geweld een dealer in zijn woning en tientje afhandig en op 15 mei dwongen ze de oma van de Vlissinger eveneens geld af te geven. Medio november vorig jaar was de Vlissinger ook nog betrokken bij twee pogingen om een snackbar in Heinkenszand en Oost-Souburg te overvallen. 

In Heinkenszand ging de kassa niet open en in Oost-Souburg kreeg hij een metalen bank naar zijn hoofd geslingerd en nam hij de benen. Als motief voor de overvallen gaven ze aan in de problemen te zitten en geld nodig hadden.

Uitspraak 8 september.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (30-8-2010 om 17:53)
Het zou je zoon maar wezen
Mariah (28-8-2010 om 17:55)
Wat een reacties , maar jah tegenwoordig iedereen zit in geldnood,lasten woorden als maar meer.keur niet goed wat ze doen ofzo, iedereen heeft het moeilijkt net asl die ouderen die etenswaren stelen, schandalig dat ze eten moeten gaan stelen in nederland omdat ze het niet meer kunnen betalen.
Japie (28-8-2010 om 14:12)
@ judoman botjebuilder, dus jij houd even 2 man in een houdgreep terwijl je de politie even belt. nou nou.. je kijkt veel tv ? @ klaas, verhuist u aub naar het midden oosten oid, uw denkbeelden zijn barbaars. dat hoort hier niet.
Judoman boddybiulder (28-8-2010 om 09:37)
Gewoon terug mepppen zal ik doen ik leg ze in de houdgreep en de politie kan ze opakken
Chicka68 (27-8-2010 om 19:17)
@Jeroen; tot ze bij jou komen, dan wil je ook dat ze gestraft worden. Ja, wij betalen mee aan hun opsluiting, maar zijn wel een stuk veiliger nu. Langdurig opsluiten en daarna verplicht in dienst, 4 jaar, net als vroeger. Daar leren ze tenminste hun eigen centen verdienen en respect op te brengen.
Klaas (27-8-2010 om 10:51)
Ze moeten hun handen er afslaan of dat tuig aan de hoogste boom ophangen. Geen straf is in feiten hoog genoeg,voor zulke uitschot.
Cookie-instellingen beheren