Weerbericht:
Wisselend bewolkt en een enkele bui, later meer bewolking en regen
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 11 km

Extreme wateroverlast Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 26-08-2010, 21.17 uur - Update: 27-08-2010, 11.15 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In Zeeuws-Vlaanderen heeft de hevige regenval donderdagavond in een uur tijd voor zeker 150 meldingen van wateroverlast gezorgd. In diverse plaatsen ontstond ook grote schade.


De eerste melding van overlast kwam rond 21.10 uur binnen vanuit de Kamerlingh Onnesstraat in Terneuzen. Later volgden meldingen uit vrijwel alle plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen. In Terneuzen werd op diverse plaatsen water verplaatst door middel van grote pompen om er op die manier voor te zorgen dat de riolering het water weer zelfstandig kon afvoeren. In Philippine kwam een geluidsstudio onder water te staan.

Onder meer in de Bosjesweg in Sluiskil ontstond grote schade. Een flink aantal huizen en de invetaris daarvan liep schade op doordat het water ruim kniediep kwam te staan. Het water stroomde woningen, schuren en auto's binnen. Ook de Gildefeesten die in Sluiskil werden gehouden vielen letterlijk in het water. Houten planken die in de grote feesttent lagen begonnen te drijven. De feesten werden donderdagavond stilgelegd.

Ook de komende uren trekken nog fikse buien over onze provincie. Het KNMI heeft tot het middaguur een waarschuwing gegeven voor lokaal veel neerslag; 20 tot 40 milimeter.

Heeft u foto's van wateroverlast? Stuur ze ons toe!


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlinder (28-8-2010 om 10:04)
@Ronald; Vergeet niet dat wij sinds 150 jaar meer uit de aarde halen en er bovenop zetten, meer vervuilen, meer de lucht in schieten, meer kapot maken dan ooit is gebeurd in die miljoenen jaren. Dit is slechts een kleine, simpel verwoorde opsomming. Kan het dus niet met je eens zijn.
Wolkbreuk (28-8-2010 om 09:33)
Hoe kan dat er water in de straaten ligt het heeft geen druppel geregent
Erik (28-8-2010 om 09:13)
Hans niet de auto mobilisten de schuld in de schoenen schuiven water dat bij de menssen binnen komt komt door de wolkbreuken en niet door de automobilisten het makkelijk een andere de schuld geven foei foei
Chicka68 (27-8-2010 om 19:21)
@Ik; geweldig, ben het met je eens! Ik weet, hier zijn geen mensen gestorven door de overstromingen, maar toch.. We blijven de wereld maar dragen met onze centen, terwijl we zelf veel te kort hebben en armoede ook in ons land steeds meer voorkomt. Misschien wat centjes in de riolering steken?
Hans (27-8-2010 om 18:55)
Wat ook zo erg is dat er van de malloten zijn die zo hard mogelijk door het water willen rijden. Gevolg: de golfslag zorgt ervoor dat dan juist het water bij de mensen binnen stroomt.
Claudje (27-8-2010 om 18:31)
Petje weer af voor alle brandweerkorpsen, puik werk!