Weerbericht:
Bewolkt met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Peijs geeft startsein Veilig in Zeeland

Toegevoegd: 02-09-2010, 16.25 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In Vlissingen heeft Karla Peijs vandaag het startsein gegeven voor de vijfde etappe van het Zeeuws jaar van de fiets; de etappe ' Veilig in Zeeland'.


De etappe ging van start op het parkeerterrein naast Auto Poppe. De canpagne ' De scholen zijn weer begonnen' is het startproject. Peijs vroeg tijdens de start aandacht voor de verkeersveiligheid van scholieren en andere jonge weggebruikers. Dat deed ze samen met kinderen van de buitenschoolse opvang.

Bij de start was ook een zogeheten overvalteam aanwezig. De teamleden gaan de komende tijd weer op pad om automobilisten te wijzen op de gevaren wanneer de kinderen deze maand weer op pad gaan om naar school te gaan. De teams delen in het kader van 'een frisse blik in het verkeer is een eerste vereiste' doekjes uit om de autoruit mee schoon te maken.

Op het parkeerterrein was voor de kinderen een verkeersplein aangelegd. Hier konden de jongste kinderen lopend gebruik van maken. De oudere kinderen klommen op de fiets om zo te trainen in het aangeven van richting en het letten op verkeersborden. Commissaris van de Koningin Karla Peijs sprak de kinderen bemoedigend toe. Ook fungeerde zij als weggebruiker bij een dodehoektest. Hierbij moesten de kinderen vanuit een vrachtwagen kijken of zij Peijs zagen staan.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap Vergeer (2-9-2010 om 21:00)
Goed dat die kinderen leren dat ze voorzichtig moeten zijn met die vrachtwagens. Vaak krijg je de indruk met dit soort campagnes dat kinderen geleerd wordt dat ze maar wat mogen doen omdat er toch wel op hun gelet wordt. Zo leren ze dat ze zelf ook super goed uit moeten kijken.
J.Francke (2-9-2010 om 17:18)
Ze moeten eens met een lazer op de Dauwendaelsestraat en op de Kruitmolenlaan gaan staan.Daar worden je vouwen uit de broek gereden.Als men eens een paar keer gaat staan zal het wel eens wat minder worden.Het gaat niet alleen om auto's maar ook om bromfietsen.
Cookie-instellingen beheren