Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
74 files van totaal 301 km

Gesprekken na 'biebincident'

Toegevoegd: 06-09-2010, 22.09 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De Vlissingse bibliotheek, de politie en welzijnsorganisatie Palladium zijn in gesprek om voorvallen zoals het opstootje met een beveiliger afgelopen vrijdag te voorkomen. Dat is te lezen op de website van de gemeente.


Afgelopen weekend is Bibliotheek Vlissingen veelvuldig in het nieuws geweest. Aanleiding hiervan was de confrontatie vrijdag tussen een beveiliger van de bibliotheek en een aantal jongere bezoekers. Voordat het incident plaatsvond, was 's middags sprake van jongeren die onrust veroorzaakten in het internetcafé van de bibliotheek.

Een beveiliger van de bibliotheek werd hierdoor gedwongen in te grijpen om de overlast te beperken. Na enkele waarschuwingen moest hij de jongeren de toegang tot het gebouw ontzeggen. Dit ging uiteindelijk gepaard met een handgemeen en woordelijke bedreigingen aan het adres van de beveiliger. Hiertoe werd de politie ingeschakeld en de beveiliger kon ter plekke aangifte doen.

"De bibliotheek betreurt het dat de beveiliger in deze hachelijke situatie terecht is gekomen. Zij bagatelliseert het overlastprobleem van deze jongeren niet. De inzet van het beveiligingsbureau is dan ook één van de maatregelen die de afgelopen maanden noodgedwongen zijn getroffen", zo is op de site te lezen.

Volgens de gemeente is de politie nog bezig met het onderzoek naar het incident. De gemeente laat weten dat de samenwerking tussen de bibliotheek en beveiligingsbedrijf DeltaSafe wordt doorgezet. "Samen streven wij naar het behoud van een goede en veilige sfeer in de bibliotheek", zo laat men weten.

Zie ook:
- Beveiliger mishandeld in bibliotheek (03-09-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vd.B's (11-9-2010 om 17:44)
Voor al diegene die weer afgeven op Marokkanen, die komen daar ook maar bij dit incident was een NL kind met een vriendje uit het voormalig Oostblok betrokken.
Marco (10-9-2010 om 18:28)
Nee, dat is zeker niet goed er zitten overal wel irritante personen bij ook bij de Nederlanders. Dat er mensen zijn die er al een hekel aan hebben kan ik ook niks aan doen, maar (sommige) maken daar wel misbruik van als ze hun zin niet krijgen dat we maar gelijk rasisten zijn terwijl hun beginnen.
@Marco (10-9-2010 om 14:47)
Tuurlijk kies je daar niet voor. maar net wat je zegt ze gaan arrogant lopen doen en de mensen lopen uitdagen. Er zijn ook mensen die hebben al bij voorbaat een hekel aan kleurlingen. Maar wij nederlanders scheren de kleurlingen gelijk ook maar over 1 kam, en dat is ook niet goed.
Marco (10-9-2010 om 10:16)
Ik ben zelf kwart Indo, daar heb ik niet voor gekozen net als de rest van de kleurlingen die in NL zijn geboren, maar ze gaan wel arrogant lopen doen, de mensen aanstaren en dan in hun taal iets zeggen totdat je er iets van zegt of gewoon terug kijkt, is het gelijk "Wat kijk je nou!?" OPTIEVEN!
Mop (10-9-2010 om 09:29)
@mar: hahahahaha wijkagenten.sjongejonge laat mij niet lachen. Die komen in een straal van 2 kilometer niet in de buurt van die gasten. Wordt eens wakker mar !
Vlissingse (10-9-2010 om 07:15)
En kom dan niet achteraf met die man heeft ons wat aangedaan, die man en vele mensen respecteren ons niet!! Nee daar hoeven wij ook geen respect voor te hebben voor zulke uittingen. Waar ik wel respect voor heb, is dat vele ouders wel proberen op te voeden, maar niet verder als de deur komen.
Cookie-instellingen beheren