Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 58 km

Rechter wil gedragsonderzoek

Toegevoegd: 08-09-2010, 17.37 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een 19-jarige Vlissinger, tegen wie een gevangenisstraf van zeven jaar was geëist, moet eerst nog eens goed door gedragsdeskundigen worden onderzocht voordat de Middelburgse rechtbank vonnis wijst. Dat is vandaag besloten.


Een 29-jarige Belg kreeg na een eis van zes jaar cel een gevangenisstraf van twee jaar opgelegd. De twee pleegden in enkele dagen drie diefstallen met geweld  in Vlissingen. Op 11 mei schopten en trapten ze een medebewoner van 'Het Witte Huis' naar een pinautomaat en beroofden hem van circa twintig euro.

Drie dagen later maakten ze met veel geweld een dealer in zijn woning en tientje afhandig en op 15 mei dwongen ze de oma van de Vlissinger eveneens geld af te geven. De totale buit van de overvallen bedroeg niet meer dan enkele tientjes.

Naast de gezamenlijke overvallen was de Vlissingen vorig jaar betrokken bij de overvallen op een snackbar in Heinkenszand en Oost-Souburg. In beide gevallen bleef het echter bij een poging. Het motief voor de overvallen was geldgebrek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Judge dredd (9-9-2010 om 17:24)
Dat ze het gedrag van de rechters in nederland maar eens gaan onderzoeken, een groot aantal spoort ook niet en is echt wereldvreemd.
RECHT of ONrecht? (9-9-2010 om 09:45)
Gedrag gaan onderzoeken? Waar zijn de echte rechters? Dit gedrag is toch wel HEEL duidelijk ! Wat een ontzettende onzin om daders als slachtoffers te gaan behandelen! Op deze manier wordt iedere crimineel zielig genoemd vanwege een slechte jeugd of wat dan ook !Wie heeft die onderzoeken verzonnen??
René (8-9-2010 om 19:13)
Gedragsonderzoek? Bespaar je de moeite.. Veroordelen dat maatschappelijk ongewenste stuk s****t. En goed ook, hebben het hier niet over een enkel voorval... Hoger beroep tegen de Belg lijkt me ook geen kwaad kunnen, geldt hetzelfde voor.. Sommig afval kun je niet recyclen..
Cookie-instellingen beheren