Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM eist straffen in drugszaak

Toegevoegd: 08-09-2010, 19.17 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft woensdag tegen een 46-jarige Rotterdammer een celstraf van zeven jaar geëist. Een tweede, 48-jarige Rotterdammer hoorde zeven jaar tegen zich eisen, terwijl een 49-jarige man uit Kerkwerve er met een eis van 240 uur werkstraf er vanaf kwam.


Beide Rotterdammers worden verdacht betrokken te zijn bij een drugslaboratorium, dat op 3 juni van dit jaar in Kerkwerve werd opgerold. Beide Rotterdammers werden op heterdaad betrapt. Het drugslab was gevestigd in twee zeecontainers, die de Kerkwwervenaar aan een 60-jarige Rotterdammer had verhuurd.

Uit onderzoek bleek dat de drug die door de mannen werd geproduceerd, tot de gevaarlijkste soort behoort: Crystal Meth, ofwel 'America's most dangerous drug'. Deze drug werkt direct verslavend, zorgt voor geheugenverlies en hersenbeschadiging  en leidt tot agressiviteit.

Bij een doorzoeking in het lab werd 19 kilo van dit goedje aangetroffen. Later, in de woning van en van de Rotterdammers  trof de politie nog eens 15 kilo van de gevaarlijke drug aan.

De rechtbank wijst vonnis op 22 september


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (9-9-2010 om 20:01)
Populair in de arme wijken van afrika? Crystal Meth is de meest gebruikte drugs op het platteland van de VS ! Hier is het probleem enorm groot.. SBS heeft er een paar keer een reportage over uitgezonden. Echt heel eng om te zien wat het met die mensen doet. Bas..Dit is niet te vergelijken met wiet!
Mascleta (9-9-2010 om 00:49)
Crystal Med is een soort van extreme versie van Amthamphetamine (speed). Het takelt het lichaam in snelle tijd volledig af, maar onderdrukt gevoelens is is populair in armere wijken in afrika e.d. Effecten op het lichaam: http://www.youtube.com/watch?v=OGQxhaPhFDs
Bas (8-9-2010 om 21:20)
Ach joh, laat die mannen gewoon zn werk doen.. hun moeten toch ook geld verdienen? hoe komen coffeeshops anders aan hun goed? ook van kweken eh meneer de officier.
Cookie-instellingen beheren