Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
48 files van totaal 164 km

Zeer ernstig verkeersongeluk Sluis

Toegevoegd: 09-09-2010, 00.28 uur - Update: 09-09-2010, 09.08 uur
Door: Roland de Jong
SLUIS - Bij een verkeersongeval op de parallelweg van de Rondweg bij Sluis is woensdagavond iemand zeer ernstig gewond geraakt. Een ander was er minder zwaar aan toe.


De slachtoffers werden volgens de politie rond 21.15 uur geschept door een personenauto. Beide betrokkenen liepen met de fiets aan de hand, zonder licht, midden over de weg. Een 25-jarige automobiliste uit Oostburg zag hen op het laatste moment maar kon hen niet ontwijken. Twee ambulances kwamen ter plekke om de gewonden te behandelen.

De zwaargewonde, een 22-jarige man uit de gemeente Sluis, is overgebracht naar het ziekenhuis in Brugge (B). De toestand van die gewonde was volgens de politie " zorgwekkend". Waar de andere gewonde, een 30-jarige vrouw uit de gemeente Sluis, heen is gebracht, is niet bekend. Ook is er nog geen informatie over het exacte letsel van de twee. De automobiliste raakte niet gewond.

De weg was lange tijd afgesloten in verband met onderzoek en bergingswerkzaamheden. Ook was één van de banen van de Rondweg (N58) afgesloten omdat de brandweer daar opgesteld stond.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Reflectie (9-9-2010 om 11:45)
@ boris, ja, die pedalen zie ik ook, maar dat werkt mogelijk niet als je niet op je fiets zit. de rest van de verplichte middelen zie ik echt niet hoor. wat ik me wel afvraag, waarom zagen die voetgangers die auto dan niet aankomen ? nou ja, ongelukken gebeuren.
Ed (9-9-2010 om 11:32)
Ik ben dinsdagavond op ongeveer dezelde plek, brugovergang bij de vaart, ook twee fiesters tegengekomen (wielrenners) die tegen het donker worden zonder licht op de RECHTSE zijde van de weg reden. Volgens mij wilden ze in het water kijken bij het passeren van de brug over de vaart. Omdat ik vanaf de grens kwam reden ze op "mijn" weghelft. Krachtig remmen door mij heeft een aanrijding voorkomen. Nochalant staken ze hun hand op en reden verder. Hevig geschroken bleef ik achter............
Adri (9-9-2010 om 11:23)
Ik heb de indruk dat de auto als schuldige gezien wordt. Blijkbaar was het slecht zicht door de regen en dan kun je als fietser/voetganger maar beter zoveel mogelijk in de berm gaan staan als er een auto aankomt. Verlichting op de kleding stelt ook niks voor en idd geen reflectoren op de fiets.
Gast (9-9-2010 om 10:53)
@ fietser: Een wandelaar heeft idd vaak geen verlichting, maar die loopt toch ook niet midden op de weg?
Ger (9-9-2010 om 10:03)
Dubbelle fout ,midden op de weg is niet echt handig zeker niet zonder opvallende zaken aan fiets of kleding ,maar ook automobilisten op slechte of onverlichte wegen---Anticiperen , snelheid aanpassen en verder voor je uit kijken en extra alert blijven. beide partijen sterkte.
Dima (9-9-2010 om 09:40)
De slachtoffers werden volgens de politie rond 21.15 uur geschept door een personenauto. Beide betrokkenen liepen met de fiets aan de hand, zonder licht, midden over de weg. Een 25-jarige automobiliste uit Oostburg zag hen op het laatste moment maar kon hen niet ontwijken. TER INFORMATIE !!
Cookie-instellingen beheren