Weerbericht:
In de ochtend (plaatselijk dichte) mist, vanmiddag veel bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Zeer ernstig verkeersongeluk Sluis

Toegevoegd: 09-09-2010, 00.28 uur - Update: 09-09-2010, 09.08 uur
Door: Roland de Jong
SLUIS - Bij een verkeersongeval op de parallelweg van de Rondweg bij Sluis is woensdagavond iemand zeer ernstig gewond geraakt. Een ander was er minder zwaar aan toe.


De slachtoffers werden volgens de politie rond 21.15 uur geschept door een personenauto. Beide betrokkenen liepen met de fiets aan de hand, zonder licht, midden over de weg. Een 25-jarige automobiliste uit Oostburg zag hen op het laatste moment maar kon hen niet ontwijken. Twee ambulances kwamen ter plekke om de gewonden te behandelen.

De zwaargewonde, een 22-jarige man uit de gemeente Sluis, is overgebracht naar het ziekenhuis in Brugge (B). De toestand van die gewonde was volgens de politie " zorgwekkend". Waar de andere gewonde, een 30-jarige vrouw uit de gemeente Sluis, heen is gebracht, is niet bekend. Ook is er nog geen informatie over het exacte letsel van de twee. De automobiliste raakte niet gewond.

De weg was lange tijd afgesloten in verband met onderzoek en bergingswerkzaamheden. Ook was één van de banen van de Rondweg (N58) afgesloten omdat de brandweer daar opgesteld stond.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gerard (9-9-2010 om 20:14)
Heb zelf fietsenzaak A) het is geen dure verende vork, sterker nog het is een PBS fiets incl voorvork (PisBakkenStaal) reflectie zie je pas als het in je lichtbundel komt, dus weinig remweg meer. DUS lampjes op jas of fiets monteren zodat je al zichtbaar ebnt voor je in een lichtbundel komt ;-)
Hans (9-9-2010 om 17:56)
Sterkte toegewenst aan alle betrokkenen. Het is gevaarlijk fietsen te lopen op de parallelweg. Je hoort nl niet of het achteropkomend verkeer op de hoofdrijbaan of de parallelweg rijdt. Niet alleen in het donker, maar ook op klaarlichte dag. Je schrikt als er een auto rakelinks je voorbijsteekt.
.. (9-9-2010 om 15:39)
Smalle weg.Je loopt dus al snel in het midden en het is te bedenken dat ze door het slechte weer niet naast de weg wilden lopen.Dan wil je maar één ding;op de comfortabelste manier verder met het idee dat een auto jou wel ziet, die heeft immers licht.Maar wat een afschuwelijke inschattingsfout.
A. (9-9-2010 om 14:57)
Voor diegene die 'reflectie' van commentaar voorzien. Ook ik heb dit stukje vannacht gelezen. Toen stond er nog weinig of geen informatie bij. Zeker niet dat de slachtoffers naast hun fiets liepen. Dit bericht is pas later aangepast. Voor de slachtoffers en ook de automobiliste: heel veel sterkte.
ArCo (9-9-2010 om 13:20)
Sterkte aan de twee slachtoffers.. Maar zeker ook aan de automobiliste zij heeft hen gewoon niet gezien.
Jan (9-9-2010 om 12:17)
Sterkte gewenst, ook aan de automobiliste, die ze zeker zou hebben willen missen.
Cookie-instellingen beheren