Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 30 km

Veere scoort goed op veiligheid

Toegevoegd: 10-09-2010, 15.54 uur
Door: Roland de Jong
DOMBURG - Veere gooit volgens haar inwoners hoge ogen op het gebied van veiligheid. In het onderzoek 'Waarstaatjegemeente.nl' kreeg Veere een 7,5 voor veiligheid.


De gemeente Veere functioneert goed in vergelijking met 22 andere gemeenten van verschillende grootte. “Onze burgers waarderen de gemeentelijke organisatie als geheel met het cijfer 6,3. Op het gebied van veiligheid scoort de gemeente zelfs een 7,5 en dat is het hoogste van alle onderzochte gemeenten”, aldus de gemeente.

Veere scoorde een 6,7 als het gaat om de aandacht die de gemeente heeft voor het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid. Dat is boven het gemiddelde van 6,4. De informatievoorziening over de aanpak van deze problematiek werd wat minder goed beoordeeld. De gemeente kreeg een 6,2. Het gemiddelde lag hier op een 5,9.

Verder kan de gemeente de buurt nog meer betrekken bij de aanpak van sociale veiligheid. Veere scoorde een 6, gemiddeld scoorden de gemeenten een 5,7. Inwoners waren wel te spreken over de bereikbaarheid van de gemeente als het ging om meldingen en klachten over onveiligheid en overlast. Hier scoorde Veere een 7, een gedeelte eerste plaats met Someren. Gemiddeld was hier een 6,6. Mensen waren ook wel te spreken over de reactie die de gemeente heeft op zulke klachten. Men gaf een 6,4 waar een 5,9 gemiddeld was.

In het algemeen gezien waren in alle gemeenten de mensen niet erg te spreken over de gemeente als werd gesteld dat 'de gemeente doet wat ze zegt bij verbetering van leefbaarheid en veiligheid'. Gemiddeld scoorde men een 5,8. Veere zat daar net boven met een 6,0. Ondaks de (positieve) kritiek zijn Veerenaren echter wel tevreden over de leefbaarheid in de buurt. Men gaf Veere een 7,8 tegenover 7,5 gemiddeld.

“Het college van burgemeester en wethouders ziet dit alles als een goede aanzet, maar realiseert zich dat niet alle aspecten van de gemeentelijke dienstverlening zijn onderzocht. Voor het college is dit aanleiding om ook die aspecten te onderzoeken. Een goede dienstverlening in zijn totaliteit is een speerpunt voor de komende tijd”, aldus de gemeente.

Het onderzoek wordt om de twee jaar uitgevoerd. Het is de derde keer dat de gemeente Veere meedoet. In dit onderzoek zijn geen andere Zeeuwse gemeenten opgenomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren