Weerbericht:
In de ochtend (plaatselijk dichte) mist, vanmiddag veel bewolking
Verkeersinformatie:
87 files van totaal 370 km

Zwaargewonde bij ongeluk Souburg

Toegevoegd: 12-09-2010, 00.45 uur - Update: 12-09-2010, 18.20 uur
Door: Roland de Jong
OOST-SOUBURG - Bij een aanrijding in Oost-Souburg is zaterdagavond iemand zwaargewond geraakt.


Het slachtoffer reed op een fiets en werd rond 23.15 uur door een motor aangereden op de kruising van het Koopmansvoetpad met de Burgemeester Stemerdinglaan. De fietser, een 33-jarige man uit Middelburg, was na het ongeval buiten bewustzijn. De ambulancedienst en de traumahelikopter werden opgeroepen, maar de helikopter is niet ter plekke geweest.

De motorrijder, een 32-jarige man uit Oost-Souburg, bleek te zijn weggegaan voordat de politie arriveerde. Tegen omstanders had hij gezegd even naar zijn vriendin te gaan. Daarna keerde hij niet meer terug. Zijn motor lag er echter nog wel. Agenten zijn daarop naar het huisadres van de motorrijder gegaan, waar ze hem niet aantroffen. Zondagochtend rond 07.30 uur heeft de man zich vrijwillig gemeld op het politiebureau.

De gewonde is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft ter plekke technisch onderzoek verricht. De kruising was enige tijd afgesloten. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. Onderzocht wordt of de betrokkenen onder invloed van alcohol waren.

De gewonde fietser is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ed (13-9-2010 om 17:51)
Stekte voor de fietser gewenst.
Iemand uit de buurt (13-9-2010 om 13:58)
Vervolg: Hoofdzaak is dat de fietser thuis is, en dat de motorrijder zich gemeld heeft. Het blijft oppassen in het verkeer, je bent gewoon kwetsbaar dat blijkt maar weer. Politie post geregeld op dat punt, goede zaak.
Iemand uit de buurt (13-9-2010 om 13:55)
Er wordt idd hard gereden op Stemerdinglaan, maar ook vanuit Koopmansvoetpad, maar wat heeft t voor zin om te roepen dat het niet gevaarlijk is daar?Ik vind het onoverzichtelijk, mag het misschien ?? Misschien stak er wel een kat over ?! Hopelijk zijn er getuigen met een helder verhaal..
Adri (12-9-2010 om 23:14)
Er wordt in de Stemerdinglaan vaak te hard gereden en zeker 's avonds. En zeker in het donker kun je dan de snelheid van de auto of motor niet inschatten. Dat de motorrijder is weggelopen geeft ergens toch aan dat er iets niet in de haak zit. Als Souburger weet je dat daar een fietspad is.
Petra (12-9-2010 om 21:51)
Het is geen rotpunt, fietser en bromfietser moeten remmen en kijken of er niks aankomt,zij moeten voorrang verlenen aan weggebruikers die over de Stemerdinglaan rijden,en het punt hoef totaal niet aangepakt te worden,regels daar moet men zich aan houden,voor hun eigen veiligheid.
Vluchtgedrag (12-9-2010 om 21:04)
Ongeacht, als je de plaats van het ongeluk verlaat ben je altijd in overtreding, dat is zelfs een misdrijf. en die pleeg je niet als je onschuldig bent.
Cookie-instellingen beheren