Weerbericht:
Zaterdag perioden met zon en droog, zondag kans op een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Traumaheli voor zwaargewonde kitesurfer

Toegevoegd: 13-09-2010, 17.46 uur - Update: 14-09-2010, 11.32 uur
Door: Roland de Jong
OOSTKAPELLE - Op het strand in Oostkapelle is vanmiddag een kitesurfer zwaargewond geraakt.


De watersporter vloog rond 15.45 uur tot twee keer toe tegen een paalhoofd nabij de overgang naar het naaktstrand nadat hij werd gegrepen door een windvlaag. Twee ambulances, de strandwacht en de traumahelikopter uit Rotterdam werden ingezet om de 31-jarige man uit Schwerte te helpen. Het ambulanceteam is door de strandwacht naar de incidentlocatie gebracht.

De helikopter landde nabij de ongevalslocatie. De gewonde is uiteindelijk met de helikopter overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De man liep door het ongeluk gebroken ribben op. Hierdoor ontstond ook een longperforatie. Over zijn huidige toestand is niets bekend.

Elk jaar gebeuren in Zeeland wel enkele ernstige ongelukken met kitesurfers. In november vorig jaar kwam bij Burgh-Haamstede zelfs een kiter om het leven. Deze man werd door een harde windvlaag gegrepen en vloog tegen een paal op het strand.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tallie (14-9-2010 om 16:13)
Het zou beter zijn om meer stranden officieel open te stellen voor kite en windsurfen, en dan daar waar geen paalhoofden zijn, zodat deze ongelukken niet kunnen gebeuren. Ik rij wel eens langs de Brouwersdam en tel dan meer dan 100 vliegers daar, dat daar geen ongelukken gebeuren? meer spreiden?
Sjaak (14-9-2010 om 16:11)
Net als int verkeer zal je ook met kitesurfen waaghalzen hebben, en dan is het niet wachten of er ongelukken gebeuren maar wanneer! Over paalhoofden springen is niet slim te noemen. Schwerte in Duitsland??? Sterkte aan het slachtoffer.
Mar (14-9-2010 om 10:10)
@strandwacht; Kijk, dit mag ik wel, aanvullende informatie. Een zinvolle reactie, bedankt strandwacht! En sterkte voor de surfer!
Strandwacht (13-9-2010 om 17:59)
De man was tijdens het terug varen bij de palen gekomen wilde over het eerste paalhoofd springen maar belande daardoor vol mijn zijn ribben tegen het 2de paalhoofd. verschillende ribben gebroken en inwendige bloeding.
Cookie-instellingen beheren