Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 225 km

Grote controle politie en belastingdienst

Toegevoegd: 14-09-2010, 23.31 uur
Door: Manfred Berrevoets
THOLEN - Dinsdag 7 september 2010 werd om- en nabij de Thoolse brug in Tholen een verkeerscontrole gehouden waarbij de politie Zeeland samenwerkte met de belastingdienst Zuid-West.


Bij deze controle werd een scan-auto met kentekenregistratietechniek ANPR door de belastingdienst ingezet. Deze auto scant andere weggebruikers op kenteken en kijkt zo of er nog bedragen bij de belastingdienst openstaan.

De politie controleerde het verkeer op verkeerstechnische zaken en -gedragingen zoals autogordels en te hard rijden. Door een motorrijder werden de auto's naar de controleplaats, gelegen aan de Nieuwe Postweg, geleid.
 
De scan-auto van de belastingdienst had die dag 47 'hits'. In totaal werd er 205.000 euro aan openstaande belastingzaken getraceerd. Twee auto's werden in beslag genomen en 4800 euro werd contant betaald.

De politie bekeurde drie bestuurders voor het niet dragen van een gordel, één bestuurder voor te hard rijden en één motorrijder vanwege een niet leesbaar kenteken. Twee bestuurders bleken niet in het bezit van het juiste rijbewijs. Daarnaast kreeg een automobilist een prent omdat hij te donkere autoruiten had.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frans (17-9-2010 om 16:51)
De politie als incassobureau voor de belasting, en mensen vinden het nog goed ook. Niet te geloven.
Bart (16-9-2010 om 13:10)
Goede actie! Je belasting niet betalen maakt het alleenmaar duurder voor eerlijke mensen die dat wél doen. Opmerkelijk hoeveel je daar opvangt op zon rustige plaats. Op een doordeweekse dag a/d A2 bij Utrecht genereer je zo voldoende budget voor goed wegenonderhoud in heel NL, waarvoor et bedoeld is
A. Bo (15-9-2010 om 17:43)
205.000 op 47 hits wil dus zeggen dat de gemiddelde 'hit' een kleine 4500 Euro schuld had openstaan..??
Maja (15-9-2010 om 14:07)
Prima actie. Vooral het betalen van die openstaande bedragen. Dat moeten ze vaker doen. Dan hoeven de goede niet langer onder de kwade te lijden. Die 205.000 is waarschijnlijk nog maar het topje van de ijsberg..
Tien tonner (15-9-2010 om 13:56)
Een dikke 2 ton aan achterstallige belasting ? da's ook niet nix voor 47 "hits". maar dat wisten ze toch ook al zonder deze controle ? of weet de belastingsdienst het zelf niet meer en moeten ze er op deze manier op straat erachter zien te komen ? merkwaardig hoor.
Bep (15-9-2010 om 12:51)
Mooie actie. Ga ook eens naar de Schelphoeve in Ellemeet daar staan die Ieren /Engelsen die hier mensen oplichten en over dat geld geen belasting betalen. Dus meneer agent heel wat geld te halen daar! Misschien een betere actie als al die auto mobilisten opvangen.
Cookie-instellingen beheren