Weerbericht:
Bewolkt, op de meeste plaatsen droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Verkeersweek op basisschool Terneuzen

Toegevoegd: 24-09-2010, 11.30 uur
Kinderen met hun behaalde oversteekdiploma.
Kinderen met hun behaalde oversteekdiploma.
© Foto: Tim Koster
Door: Tim Koster
TERNEUZEN - Voor de zesde keer weeral stond er bij basisschool De Hille in Terneuzen een complete schoolweek in het teken van verkeer en de verkeersveiligheid. In deze week nemen alle leerlingen actief deel aan verschillende verkeersactiviteiten in en rondom de school.

Het Verkeers Ouders Team (VOT) had samen met de basisschool weer een heel programma in elkaar gezet voor alle groepen van de school. Zo kreeg groep 8 te maken met de 'dode hoek', een fenomeen waar door landelijk al veel dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Met behulp van een vrachtwagen leerden de kinderen wat de dode hoek inhoudt en waar men veilig is en waar niet.


Op woensdag en donderdag hield groep 7 een gordelcontrole, droeg iedereen in de auto een gordel dan werd er een groene flyer uitgedeeld, kon het veiliger dan kreeg men een rode flyer met informatie hoe het beter kan. De kleintjes uit groep 2 leerden hoe ze veilig de weg kunnen oversteken en haalden hierbij allemaal hun oversteekdiploma. De groepen 4 en 5 kregen een lastig fietsparcours voor de kiezen om hun vaardigheden te testen in de praktijk.

Vandaag worden aan de scholieren de behaalde certificaten uitgedeeld en wordt er getrakteerd op een speciaal verkees cakeje om de week af te sluiten. Volgend jaar is er natuurlijk weer een nieuwe verkeersweek.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ouder (25-9-2010 om 21:47)
Goed deze actie. De Hille ga zo door!
Jaap (25-9-2010 om 13:25)
Kinderen krijgen verkeers les en ouders rijden met 70 km over de 30km zones het hele jaar rond
Catweazel (25-9-2010 om 00:17)
Prima, maar leer ze daan ook gelijk dat voetpaden voor voetgangers zijn en niet voor fietsers. Leren deze jonge mensen hun ouders misschien nog wat. Want ik raak het echt beu om door fietsers opzij gescholden te worden als ik op een voetpad in hun (fietsers)weg loop
Cookie-instellingen beheren