Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 165 km

Rondvaartboot even stuurloos

Toegevoegd: 26-09-2010, 17.24 uur
Door: Manfred Berrevoets
NEELTJE JANS - Zaterdagmiddag even na drie uur is de KNRM reddingboot Koopmansdank opgeroepen voor een hulpverlening aan een vaartuig met motorproblemen.

Het bleek te gaan om de rondvaartboot Christiaan B van Deltapark Neeltje Jans, welke de rondvaarten verzorgt met passagiers rond een deel van de Oosterscheldekering. Even voor het afmeren van de rondvaart, ontstonden er problemen in de elektrische installatie, waardoor er geen besturing meer mogelijk was.


De bemanning van de rondvaartboot liet daarop de beide ankers vallen, om het op drift raken van de boot met nog 134 passagiers te voorkomen.  Na overleg werd besloten om in iedergeval de reddingboot Koopmansdank, van station Neeltje Jans, te hulp te vragen en deze werd dan ook opgeroepen.

Op het moment dat de reddingboot aan kwam konden de moteren van de rondvaartboot weer gestart worden en bleven de storingen achterwege. De bemanning van de reddingboot hebben daarna de ankers van de rondvaartboot geklaard zodat deze weer langs de steiger kon afmeren.

De passagiers van de rondvaartboot konden daarna, met de schrik vrij, weer rustig de wal op en het Deltapark in gaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren