Dode bij ongeval met paardenkoets

Toegevoegd: 28-09-2010, 14.50 uur - Update: 28-09-2010, 21.23 uur

Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - Op de Nieuwe Vlissingseweg is dinsdag rond 13.00 uur een ernstig ongeval gebeurd met een paardenkoets. Bij het ongeval is een 75-jarige man uit Middelburg om het leven gekomen.
 
Een 58-jarige automobiliste uit de gemeente Veere reed richting Middelburg en botste door nog onbekende oorzaak achterop de paardenkoets met daarvoor twee paarden. Op de koets zaten een 53-jarige vrouw en een 75-jarige man beiden afkomstig uit Middelburg.

Door de klap van de aanrijding belandden zij in de berm en raakten daarbij zwaargewond. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen. De 75-jarige man is hier aan het eind van de middag aan zijn verwondingen overleden.

Eén van de paarden raakte eveneens zwaargewond en is door een dierenarts uit zijn lijden verlost. Het andere paard is overgebracht naar een manege .

De Nieuwe Vlissingseweg is aan beide zijden enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer.

Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Francis &Francois (28-9-2010 om 15:48)
Woorden schieten te kort ! Hoe heeft dit kunnen en mogen gebeuren? Sterkte voor de eigenaren van deze lieve paarden en mooie koets waar ook wij in getrouwd zijn. En natuurlijk ook veel sterkte voor de gewonden en hun familie.
B (28-9-2010 om 15:35)
2 personen op de bok en niemand in de koets. ben hen ook gepasseerd en volgens mij horen zij over de ventweg te rijden. Al met al zeer ernstig. Sterkte aan de berijders van de koets en uiteraard aan de bestuurder van de auto. B.
Dierenvriend (28-9-2010 om 15:24)
Veel sterkte vooral voor de koetsier. vreselijk gewoon
WA (28-9-2010 om 15:22)
Wat erg is dit, 1 paard heeft het helaas niet gehaald zo te zien op de foto's, sterkte voor alle andere!