Weerbericht:
Wisselvallig weekeinde
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Dode bij ongeval met paardenkoets

Toegevoegd: 28-09-2010, 14.50 uur - Update: 28-09-2010, 21.23 uur
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - Op de Nieuwe Vlissingseweg is dinsdag rond 13.00 uur een ernstig ongeval gebeurd met een paardenkoets. Bij het ongeval is een 75-jarige man uit Middelburg om het leven gekomen.
 
Een 58-jarige automobiliste uit de gemeente Veere reed richting Middelburg en botste door nog onbekende oorzaak achterop de paardenkoets met daarvoor twee paarden. Op de koets zaten een 53-jarige vrouw en een 75-jarige man beiden afkomstig uit Middelburg.


Door de klap van de aanrijding belandden zij in de berm en raakten daarbij zwaargewond. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen. De 75-jarige man is hier aan het eind van de middag aan zijn verwondingen overleden.

Eén van de paarden raakte eveneens zwaargewond en is door een dierenarts uit zijn lijden verlost. Het andere paard is overgebracht naar een manege .

De Nieuwe Vlissingseweg is aan beide zijden enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (29-9-2010 om 18:17)
Ongelooflijk, ik heb die koets 's morgens nog ter hoogte van Wolf (rijschool) gezien in de richting Vlissingen. Ik dacht... wat doet die hier?
Een menner (29-9-2010 om 17:15)
Wij zijn als menners zelfs verplicht om op de openbare weg te rijden, wij mogen geen gebruik maken van fiets of voetpaden. Kan ook best begrijpen dat er gezegd wordt dat het gevaarlijk is ( is het ook ) maar wij als menners zijn in overtreding en kunnen hiervoor bekeurd worden.
Gwen (29-9-2010 om 16:17)
Afschuwelijk dat dit is gebeurd. Ik denk dat je als koetsier niet zomaar een ritje gaat maken over zo'n weg. Zo te zien is het een trouwkoets dus was hij vast en zeker onderweg naar iets feestelijks. Veel sterkte iedereen die hier mee te maken heeft.
A (29-9-2010 om 16:16)
Zo ziek wordt ik er van dat mensen altijd bij zoiets moeten discussieren. die koetsier wist heus wel dat hij daar wel mocht rijden hoor. en als je je ogen open doe zie je m toch? zeur niet zo over of het wel mag of niet,het is gebeurd klaar. sterkte voor nabestaanden
Fanatieke ruiter (29-9-2010 om 15:45)
Beste mensen, Voor alle duidelijkheid met paarden moet je op de weg rijden!! Je mag officieel niet eens op het fietspad rijden. Dus hou iedereen zijn commetaar lekker voor zich! En Jenny heel veel sterkte en hopelijk sprekenwe elkaar snel weer.
Jedidja (29-9-2010 om 15:33)
Ik ben het eens met henk, p, wim en ans. er is een pararellweg en die is ook begaanbaar voor auto's. idd niet helemaal tot middelburg, maar een koets zal daar toch wel mogen komen? het verschil in snelheid is idd veel te groot. daar vergis je je snel in. heel triest, sterkte voor de nabestaanden.