Weerbericht:
Zwaar bewolkt en enkele buien, morgen regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Dode bij ongeval met paardenkoets

Toegevoegd: 28-09-2010, 14.50 uur - Update: 28-09-2010, 21.23 uur
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - Op de Nieuwe Vlissingseweg is dinsdag rond 13.00 uur een ernstig ongeval gebeurd met een paardenkoets. Bij het ongeval is een 75-jarige man uit Middelburg om het leven gekomen.
 
Een 58-jarige automobiliste uit de gemeente Veere reed richting Middelburg en botste door nog onbekende oorzaak achterop de paardenkoets met daarvoor twee paarden. Op de koets zaten een 53-jarige vrouw en een 75-jarige man beiden afkomstig uit Middelburg.


Door de klap van de aanrijding belandden zij in de berm en raakten daarbij zwaargewond. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen. De 75-jarige man is hier aan het eind van de middag aan zijn verwondingen overleden.

Eén van de paarden raakte eveneens zwaargewond en is door een dierenarts uit zijn lijden verlost. Het andere paard is overgebracht naar een manege .

De Nieuwe Vlissingseweg is aan beide zijden enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jack (29-9-2010 om 14:07)
Een paar minuten ervoor reed ik achter het koetsje, toen dacht ik nog waarom neemt ie de ventweg(is geen fietspad) niet in plaats van deze 80km/uur weg. Leek mij een stuk veiliger vanwege het kleinere snelheidsverschil met het andere verkeer. Hoe dan ook,erg tragisch. Strekte aan alle betrokkenen
Marianne (29-9-2010 om 14:06)
Heel triest wat hier gebeurd is. Sterkte aan alle betrokkenen! Een tijd terug overkwam mij bijna hetzelfde op deze weg. Ik reed zeker niet te hard toen een auto ineens naar links ging. De koets had ik nog niet kunnen zien en kwam toen snel dichtbij vanwege het snelheidsverschil. Ik schrok me rot.
Hanneke (29-9-2010 om 13:14)
Een ongeluk overkomt je inderdaad, maar opletten is ook een kunst. Rijden op de ventweg (niet alleen fietspad) is geen optie, aangezien er op het eind paaltjes in het midden staan en je daar dus niet verder kan. Bovendien mocht deze combinatie gewoon op deze weg rijden Sterkte voor nabestaanden
Paardenvrouwtje (29-9-2010 om 13:08)
Het is vreselijk wat er gebeurd is maar mensen die niets met paarden te maken hebben denken dat het net zoiets is als een fiets of een auto, dat de ruiter/menner alles altijd maar precies onder controle heeft. Dus leer hiervan en rij langzaam langs een dier! nabestaanden sterkte met dit verlies
Peter (29-9-2010 om 13:03)
Verschrikkelijk om dat paard zo te zien liggen. Heel veel sterkte gewenst aan betrokkenen en compliment voor de man die bij het paard bleef.
Thera (29-9-2010 om 12:52)
Er zijn inderdaad minder kwetsbare routes om dat traject af te leggen met een koetst. En als de bestuurster van de auto de koets gezien had dan had ze geremd. Maar dit is helaas niet zo gebeurd en spreekt men van een ongeluk, geen bewuste acties dus vanuit beide partijen. Sterkte aan betrokkenen.