Weerbericht:
Zonnig, in het zuidoosten meer bewolking en kleine kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Alle mijnen Cadzand vernietigd

Toegevoegd: 29-09-2010, 18.06 uur
Door: Tim Koster
CADZAND- De ruim zevenhonderd anti-personeelmijnen die dinsdag in Cadzand werden gevonden zijn geruimd.

Een deel van de mijnen was zo schadelijk dat deze dinsdagavond gelijk tot ontploffing werden gebracht. Vandaag zijn de overige vijfhonderd tot ontploffing gebracht in het natuurgebied de Verdronken Zwarte Polder. De vijfhonderd mijnen werden ingegraven in het zand waarna de explosie plaatsvond.
 
De Duitse landmijnen uit de Tweede Wereldoorlog werden gevonden op een locatie waar een recreatiepark moet komen. De explosieven werden gevonden tijdens het 'niet-gesprongen explosievenonderzoek' dat de gemeente liet uitvoeren op de plek.


Vorige week werden al vier Engelse vliegtuigbommen gevonden. Het onderzoek naar niet-gesprongen explosieven duurt nog drie weken en zullen wellicht na de herfstvakantie worden geruimd.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Alias den Alias (29-9-2010 om 20:41)
Zo te zien een Duitse mijn van het type S-150, en de Stockmine(?)
Cookie-instellingen beheren